Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Πορεία προσλήψεων ΕΕΠ – ΕΒΠ στην ΠΔΕ Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2018 - 20:30 | Author: Newsroom Ipaidia

: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ κ.ά.

Του αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Αρβανίτη Δημήτρη

Αθήνα 31-8-2018

Αγαπητοί συνάδελφοι Έφτασε ο καιρός που όλοι προετοιμαζόμαστε για την νέα σχολική χρονιά. Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά και στους υποψήφιους αναπληρωτές συναδέλφους καλή τοποθέτηση.

Δυστυχώς όμως, για κάποιους από τους συναδέλφους μας, με τους οποίους βρισκόμαστε κάθε χρόνο, αυτό είναι αδύνατο αφού αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ,ελέω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της ανεπάρκειας της διοίκησης.

Πάντως οι ελπίδες παραμένουν σε όσους αποφασίσουν να κινηθούν με αιτήσεις θεραπείας, για τις οποίες καλώ τους συνδικαλιστικούς φορείς να υποστηρίξουν τους συναδέλφους, με κάθε δυνατό τρόπο. Η έκδοση των οριστικών πινάκων του ΕΕΠ δυστυχώς θα καθυστερήσει κι άλλο

αφού ο ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμη τις αποφάσεις επί των ενστάσεων στην ΠΔΕ Αττικής. Ελπίζουμε αυτό να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να έχουμε τοποθετήσεις και ΕΕΠ σύντομα.

Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Τρίτη, προγραμματίζεται συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με θέμα τις τοποθετήσεις ΕΒΠ.

Για την απρόσκοπτη ροή της διαδικασίας τοποθετήσεων είναι απαραίτητα κατά τη γνώμη μου τα εξής: – Η επικύρωση από τα ΠΥΣΕΕΠ των λειτουργικών κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ σε όλες τις δομές (ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ-Εξειδικευμένη στην Γενική –ΕΠΑΛ ). Σημαντικό είναι νομίζω αυτά τα κενά να ανακοινωθούν άμεσα ώστε να υπάρχει διαφάνεια και κατάλληλη δήλωση προτιμήσεων από όλους.

– Να διατεθεί το μεγάλο ποσοστό των πιστώσεων , για όλα τα προγράμματα προσλήψεων, που να καλύπτει το σύνολο σχεδόν των κενών, ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ , ώστε να μην ανατραπεί η σειρά των συναδέλφων στον πίνακα.

 

– Να υπάρξει η δυνατότητα , σε εξαιρετικές περιπτώσεις , για βελτίωση θέσης, σε συναδέλφους που θα αντιμετωπίσουν εκτάκτως σοβαρές δυσκολίες αποδοχής της τοποθέτησης. Αυτό ενδεχομένως απαιτεί την παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο για την άρση των ανελαστικών προβλέψεων των αποφάσεων εφαρμογής προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

 

Χθες 30-8-201 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου με αντικείμενο την εξέταση αιτήσεων άσκησης ιδιωτικού έργου συναδέλφων μελών ΕΕΠ και . Καλό είναι οι συνάδελφοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους με πλήρη τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γνωρίζουν ότι δεν είναι αποδεκτή από το συμβούλιο η αναδρομική έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της

Αττικής.

 

Επίσης χθές πραγματοποιήθηκε στην ΠΔΕ Αττικής η διαδικασία των συνεντεύξεων τωνυποψήφιων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, όπου συμμετείχαμε από κοινού οι αιρετοί των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΕΕΠ της Αττικής. Περισσότερα γι αυτή τη διαδικασία θα ανακοινώσουμε εν καιρώ.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Πότε αναμένονται – Τελευταία νέα

Loading...
  • europalso   ideascentral