Ενημέρωση για . Ολοκληρώθηκε η . Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Κορδή μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και Τ. αιρετός στο ΚΥΣΔΕ δυστυχώς οι δηλώσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει γνώση όλων των κενών σε όλη την χώρα! Αντιθέτως υπήρχαν “πληροφορίες” ή “διαρροές” που προκάλεσαν μεγαλύτερη σύγχυση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς!
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 11:59 γίνονταν αλλαγές ή και προσθήκες περιοχών από τους εκπαιδευτικούς με την ελπίδα πιο έγκαιρης πρόσληψης! Εκτιμώ ότι οι   θα γίνουν από 25-27 Αυγούστου.
Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου τα κενά που θα δηλωθούν θα είναι όσα αντιστοιχούν στον αριθμό προσλήψεων! Για παράδειγμα αν σε μια ΔΔΕ υπάρχουν 10 κενά Φιλολόγων και γίνουν 4 προσληψεις, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα “αξιολογήσουν” τα κενά και η δήλωση των αναπληρωτών θα αφορά μόνο τα 4!
Έτσι και αλλά και κάλυψη μόνο συγκεκριμένων κενών κατόπιν ” Αξιολόγησης ” τους, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και αδικίες!
Πιθανώς οι πρωτοι θα κληθούν να καλυψουν δυσκολα κενά και σε επόμενη φάση θα δοθούν τα υπόλοιπα για όσους έπονται στους !
Η δήλωση θα αφορά το σχολείο ανάληψης (με τις πιο πολλές ώρες) και όχι την ομάδα σχολείων!
Φοβάμαι ότι αν ισχύσουν οι οδηγίες αυτές θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση!
Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρεπει να παρέμβουν άμεσα!
Την ίδια στιγμή που γίνονται αυτά υπάρχουν ακόμα 193 εκπαιδευτικοί της προκηρυξης 1ΓΤ που αναμένουν την έκδοση των οριστικών πινάκων!
Μέσα στο υπέροχο επιτελικό μας κράτος, που είδαμε πόσο αποτελεσματικά λειτούργησε το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε προσλήψεις αναπληρωτών χωρίς να έχουμε τους οριστικούς πίνακες της 1ΓΤ! Και τι θα γίνει τότε με τις δηλώσεις των περιοχών;

Αλαλούμ… Απλά!
Ελπιζω κάτι προφανώς αυτονόητο!
Τέλος για να ηρεμήσουμε μάθαμε ότι το επιτελικό μας Υπουργείο που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας έχει !
Το ότι θα υπάρχουν σοβαρά κενά εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου μάλλον δεν εντάσσεται σε κάποιο ” Επιτελικό πλάνο”
Ο Σεπτέμβρης θα πρέπει να μας βρει έτοιμους για τους μεγάλους αγώνες!