Ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη ευρύτερα θέματα που αφορούν το κυβερνητικό σχέδιο για την Παιδεία και το .

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης Μητσοτάκης – Πιερρακάκης, συζήτησαν για το κυβερνητικό σχέδιο και μέσα από ποιες διαδικασίες αυτό θα υλοποιηθεί, στον τομέα της Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός από τη Βουλή αναμένεται να κάνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για το σχέδιο που έχει τεθεί στο τραπέζι για την Παιδεία, μέσα από τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας .

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να αποχωρεί από το Μαξίμου γύρω στις 6:30.

Όπως έχει ήδη επισημάνει ο υπουργός Παιδείας στην τελετη παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του, στόχος είναι η πλήρης και γρήγορη αναβάθμιση στο σύνολο των βαθμίδων εκπαίδευσης. «Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα Πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον», συμπληρώνοντας πως το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως Ψηφιακό υπουργείο.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα τεθούν προς ψήφιση

Δεκαήμερο σπριντ αρχίζει για την κυβέρνηση. Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας, η οποία θα καταλήξει το Σάββατο με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Λεπτομέρειες για τα σχέδια κάθε Υπουργείου αναμένονται αμέσως μετά καθώς ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα και το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων της νέας τετραετίας, με έμφαση στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών. «Δεν θα είναι μία απλή ανάγνωση μέτρων», τονίζουν οι συνεργάτες του. Έτσι οι προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη θα γίνουν ακριβώς μετά τν Ολομέλεια.

Οι βασικοί πυλώνες παραμένουν το τετράπτυχο: καλύτεροι μισθοί – καλύτερη υγεία – καλύτερο κράτος και περαιτέρω ενίσχυση του γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας.

Εξάλλου, το πρώτο δείγμα γραφής θα δοθεί με τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης και δη με το οικονομικό για τα μέτρα του 2024, με νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, μέτρα για την τιθάσευση του πληθωρισμού, για τους νέους, στήριξη των συνταξιούχων, ενώ δεν αποκλείεται και κάποιο μέτρο έκπληξη.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία. Μετά το Υπουργείο Οικονομικών, τη σκυτάλη θα πάρει αύριο Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας. Και δεν είναι τυχαία η επιλογή, καθώς την αναμόρφωση του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός την έχει χαρακτηρίσει ως το μεγάλο προσωπικό του στοίχημα.