Ποιοί εκπαιδευτικοί θα πάρουν αύξηση !!

Ποιοί εκπαιδευτικοί θα πάρουν αύξηση !!

Αύξηση για τους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού!

Οι αμοιβές τους εναρμονίζονται με αυτές των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ υπουργείου Παιδείας και ΟΑΕΔ

Μικρότερες ήταν οι αμοιβές των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ, στις Σχολές Ξεναγών και στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού συγκριτικά με τις αμοιβές των συναδέλφων τους στα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την Υπουργό Τουρισμού να καταθέσει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα ισχύει για το ωρομίσθιο προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού ότι προβλέπεται για το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας καθώς στην τροπολογία αναφέρεται το εξής:

“Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού αμείβεται με το ύψος της ωριαίας αντιμισθίας που προβλέπεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών όπως αυτή κάθε φορά ισχύει».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι σκοπός της ρύθμισης στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι η εναρμόνιση του ωρομίσθιου των εκπαιδευτικών των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού με αυτό του προσωπικού προσλαμβάνεται στα ΙΕΚ των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

Ο ισχύων τρόπος υπολογισμού της αμοιβής για τους ωρομίσθιους καθηγητές των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα να προκύπτουν μειώσεις που σε σχέση με το καθεστώς αποζημίωσης των ωρομισθίων των λοιπών δημοσίων ΙΕΚ ανέρχονταν μέχρι και 50% για το προσωπικό κατηγορίας ΔΕ. Αυτή η διαφορά θα πάψει να υφίσταται μετά την ψήφιση της τροπολογίας.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !