Μαζική κινητοποίηση και πορεία από το Δημοτικό Θέατρο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποίησαν την Παρασκευή εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ Πειραιά), γονείς (Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ρέντη, 1ου Γυμνασίου Ρέντη κ.α.) και μαθητές απαιτώντας την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στον Πειραιά.


Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και μία βδομάδα πριν (Παρασκευή 16/11/2018).
Και σήμερα μαθητές, γονείς και εκπαδευτικοί δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση στο αυτονόητο αίτημα να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, την ώρα που μπαίνει ο Δεκέμβρης και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!
Αντίθετα, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αντί να μειώνονται, αυξάνονται!
Από 85 κενά την προηγούμενη Παρασκευή, σήμερα υπάρχουν 100!!!
Είναι χαρακτηριστικά τα παρακάτω παραδείγματα:
υπάρχουν Λύκεια (όπως το ΓΕΛ Ρέντη), που οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), που αποτελεί και πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα!
Σε Γυμνάσιο του Πειραιά (7ο), τμήμα της Α’ Γυμνασίου δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα μαθηματικά από την αρχή της χρονιά!
Αντίστοιχα κενά υπάρχουν και στα ΕΠΑΛ (π.χ. στο ΕΠΑΛ Κερατσινίου χάνονται εκατοντάδες ώρες κάθε βδομάδα, ΕΠΑΛ Ρέντη κ.α.).
Η απάντηση από την πλευρά της ΔΙΔΕ είναι ότι αναμένουν προσλήψεις αναπληρωτών, χωρίς όμως να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα γίνουν.

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη κανονικότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης, η κανονικότητα των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών!
Μάλιστα, είναι τέτοια η υποκρισία που ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά στη Β/θμια Εκπαίδευση Πειραιά στις 9/11/2018 (δύο βδομάδες πριν), παραπλανητικά δήλωνε ότι “από σήμερα, ήδη πάει ο κόσμος και αναλαμβάνει υπηρεσία, διότι πριν μία βδομάδα πήραμε μία πρόσθετη χρηματοδότηση για χίλιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς”, “τα προβλήματα ήδη από σήμερα αντιμετωπίζονται στον Πειραιά”!

Δηλαδή, παρουσίασε μία κάλπικη, εικονική πραγματικότητα, την στιγμή που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τα κενά αυξάνονται!

Από την πλευρά εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών δήλωσαν ότι η κινητοποίηση ήταν απόλυτα πετυχημένη, πιο μαζική από την προηγούμενη βδομάδα και προχωρούν σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις από την επόμενη βδομάδα, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν:

“Ντροπή, ντροπή να μπαίνει ο Δεκέμβρης, χωρίς καθηγητή”
“Τέρμα πια στην κοροϊδία, καθηγητές και δάσκαλοι σε όλα τα σχολεία”
“Δώστε λεφτά για την Παιδεία, θέλουμε καθηγητές σε όλα τα σχολεία”
“Η μόρφωση δεν είναι, κονσέρβα να πουλιέται, δικαιώμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται”.