Στη Βουλή έφτασε η επιστολή του ΠΑΣΑΔ για το σύστημα κατάταξης των και τον γραπτό διαγωνισμό .

H ανάρτηση του ΠΑΣΑΔ

Στη βουλή η επιστολή μας για το θέμα των αλλαγών στο σύστημα κατάταξης των αναπληρωτών.
Επειδή ο συνδικαλισμός δε γίνεται μέσω σχολίων και ιστοριών στα social media, αλλά ούτε με στείρα άρνηση και κριτική, ως ΠΑΣΑΔ καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αναρτούμε πάντα και δημόσια.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα περί γραπτού , βγάλαμε σχετική ανακοίνωση και στείλαμε επιστολή στο υπουργείο, εκφράζοντας την αντίρρηση μας γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Από το Υπουργείο Παιδείας παραδέχονται πως μελετούν κάποιες αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης, οι οποίες -όπως λένε- θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου, χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με γνώμονα το κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν, θεωρούμε πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα και έγκαιρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, τώρα που η συζήτηση περί αλλαγών είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Ως εκ τούτου καλούμε τις ομοσπονδίες, τους διαφόρους τοπικούς συλλόγους και συλλόγους αναπληρωτών και αποφοίτων να πάρουν θέση.

Παραθέτουμε ορισμένες αναφορές που έχουν γίνει στη Βουλή για το εν λόγω θέμα με βάση την επιστολή μας και αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις επ’ αυτού του ζητήματος.

1. Καρασμάνης Γεώργιος ( ΝΔ)
2. Λάκης Βασιλειάδης (ΝΔ)
3. Τζούφη Μερόπη – Νίκος Φίλης ( ΣΥΡΙΖΑ)
4. Άννα Βαγενά ( ΣΥΡΙΖΑ)
5. Μαμουλάκης Χάρης ( ΣΥΡΙΖΑ)
6. Λογιάδης Σοφοκλής ( ΜΕΡΑ 25)