Το ασυνεχές και το γαϊτανάκι δε διευκολύνει ούτε προάγει τη διαμόρφωση στόχων και κατ’επέκταση την υλοποίηση αυτών, αναφέρει Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων.

Η ανακοίνωση

Τώρα, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, με βάση τους μεσοπροθεσμους και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς που ζητά το υπουργείο και με την υποχρέωση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της ευρωπαϊκής έκθεσης αυξημένης εποπτείας για μείωση του ελαστικού προσωπικού, είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η ανάγκη για ΣΤΑΘΕΡΟ και ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό στις σχολικές μονάδες.

Το ασυνεχές και το γαϊτανάκι εκπαιδευτικών δε διευκολύνει ούτε προάγει τη διαμόρφωση στόχων και κατ’επέκταση την υλοποίηση αυτών.

Τα 4.000 των δασκάλων δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρώτον γιατί οι μαθητές στερούνται την απαραίτητη παιδαγωγική συνέχεια στην πορεία για την επίτευξη της γνώσης και των δεξιοτήτων και δεύτερον είναι ΚΟΝΤΡΑ στα όσα ζητά το υπουργείο ως μίνιμουμ στα λειτουργικά και παιδαγωγικά προαπαιτούμενα για τα νέα προγράμματα.

Ζητάμε ΠΛΗΡΗ κάλυψη των 4.000 κενών των δασκάλων.

Ζητάμε 11.000 συνολικούς στην εκπαίδευση.

Δε ζητιανεύουμε, διεκδικούμε μαζικά και αποφασιστικά αυτά που μας αναλογούν. Το οφείλουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Η παιδεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο.