: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται τόσο σε επίπεδο γνώσεων όσο και ψυχολογικά προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει το οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 30 και 31 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ (Γενικά και Εσπερινά), αντίστοιχα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Την ίδια ώρα, αναρτήθηκαν και οι πίνακες με τους εισακτέους ανά σχολή. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2024-2025) θα ανέλθει στις 68.851, ελαφρώς πιο αυξημένος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Πανελλήνιες 2024: Τι επιτρέπεται να έχουν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους μια σειρά από αντικείμενα. Συγκεκριμένα, τα απαγορευμένα αντικείμενα των πανελλήνιων είναι τα εξής:

βιβλία
τετράδια και σημειώσεις
διορθωτικό (blanco)
κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας,
υπολογιστικές μηχανές

Την ημέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους τα εξής αντικείμενα:

στυλό, μπλε ή μαύρου χρώματος, ανεξίτηλης μελάνης
μολύβι (δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν διευκρινίζεται στις οδηγίες των θεμάτων)
γομολάστιχα
γεωμετρικά όργανα
μπουκαλάκι με νερό ή χυμό

Σημειώνεται ότι αν ο υποψήφιος φτάσει στο εξεταστικό κέντρο των πανελληνίων με κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής και να του το παραδώσει. Τα κινητά φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και παραδίδονται στους υποψηφίους όταν αποχωρούν.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ