Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ακόμη και να αναβληθούν οι εξεταστικές διαδικασίες

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι οι εξετάσεις και κυρίως οι ,δύσκολα αναβάλλονται, οι εκπαιδευτικοί φοβούνται φαινόμενα θερμοπληξίας ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, μέσα στα εξεταστικά κέντρα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς δεν υπάρχουν παντού κλιματιστικά.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Μπροστά στο αναμενόμενο νέο κύμα , το οποίο θα χτυπήσει κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των , εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες συνθήκες να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας. Είναι άμεση ανάγκη, τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι η εξασφάλιση κλιματιζόμενων αιθουσών, για να μπορούν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να ανταποκριθούν στην ούτως ή άλλως επίπονη και απαιτητική δοκιμασία. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις ευθύνες της και για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών, τα αποδίδει όλα στην κλιματική αλλαγή.

Έτσι και τώρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι:

εκπαιδευτικοί και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό συμμετέχουν σε εξετάσεις,
βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπή μέσα,
έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους/ισσες και πενιχρές αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:

να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.
να απαλλαγούν οι συνάδελφοι/ισσες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες για όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και στους Δήμους για να απαιτήσουν άμεσες λύσεις σε όποια σχολεία υπάρχουν προβλήματα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε παρέμβαση για αυτά τα ζητήματα στο Υπουργείο Παιδείας. Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ