– Σφοδρή σύγκρουση για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής 

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι φοιτητές πρέπει να μπαίνουν «αβέρτα» στα ακαδημαϊκά ιδρύματα για να υποστηρίξει στην συνέχεια ότι ειρωνευόταν.

«Το κυρίαρχο είναι η θέση μας να ισχυροποιηθεί και να κρατηθεί το άρθρο 16 (Συντάγματος). Δεν πρόκειται να δώσουμε 40.000 παιδιά του ελληνικού λαού με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα κολέγια για να αυξάνει το εισόδημα τον κολεγιαρχών. Τεράστιο κακό ότι άφησε 40.000 παιδιά απ’ έξω» είπε η κυρία Φωτίου κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Action24 για να προσθέσει «την επόμενη που θα εκλεγούμε και θα γίνουμε κυβέρνηση τα παιδιά θα μπουν στα πανεπιστήμια».

«Αβέρτα με μηδέν;» τη ρώτησε ο κ. Μαρκόπουλος για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Φωτίου: Αβέρτα γιατί όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι όταν μια χρονιά βάζουν δύσκολα θέματα τα παιδιά παίρνουν 7 – 8
Μαρκόπουλος: Αβέρτα με λευκή κόλλα. Πανεπιστημιακός λαϊκισμός

Κακούσης (δημοσιογράφος): Την παρασύρατε με το «αβέρτα» το είπατε και το επανέλαβε
Φωτίου: Σας ειρωνεύομαι και το ξέρετε.
Μαρκόπουλος: Δεν πειράζει και εγώ γελάω με αυτά που λέτε

Φωτίου: Το αβέρτα είναι μια βλακεία
Μαρκόπουλος: Την είπατε όμως άρα λέτε βλακείες τότε. Είπε ότι θα μπαίνουν αβέρτα

Φωτίου: Σας ειρωνεύτηκα με το αβέρτα

Στην συνέχεια πάντως η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ενώ στο ερώτημα πώς θα διδάξει ένας μαθηματικός που εισάγεται στην σχολή με βαθμό «3» υποστήριξέ ότι υπάρχουν μελέτες «που δείχνουν πως δεν συνδέεται η εισαγωγή ενός ανθρώπου στο πανεπιστήμιο με το πόσο καλός επιστήμονας θα γίνει».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ