: Η Νέα Δημοκρατία τόνισε πώς δεν θα συζητηθεί τώρα η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

20.000 έως 30.000 υποψήφιοι εκτός

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, η σχετική ερώτηση δεν θα πραγματοποιεί τώρα, «τη στιγμή δηλαδή που κατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. «Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως, άλλωστε, θυμίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας. «Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την », προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, το σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει σαφή μείωση στον αριθμό των . «Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων. Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.