: Η κ. Ζέττα Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι από τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ισχύσουν φέτος μόνο οι αλλαγές που αφορούν στην και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλα δεύτερου για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ.

Αναφορικά με το είπε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη συμπλήρωσή του , επισημαίνοντας ότι έχει καθοριστεί ο αριθμός των εισακτέων, που είναι 77.415 και έχει κατανεμηθεί ανά Σχολή, αριθμός ελάχιστα μικρότερος -όπως είπε- από την προηγούμενη χρονιά.

 

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά, « οι μαθητές και τη Σχολή που εισάγονται, τις , καθώς επίσης και τη δική τους βαθμολογία.

«Είναι μια καινοτομία σε άριστη συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως διευκρίνισε, δεν έγιναν καταργήσεις τμημάτων αλλά συγχωνεύσεις, με «την εισήγηση με συντριπτικότατη πλειοψηφία που έκανε το Πανεπιστήμιο Πατρών και αφορούσε σε τμήματα που δημιουργήθηκαν χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας και χωρίς καμία αντιστοίχιση με την αγορά εργασίας».

Για τον αριθμό των υποψηφίων που δεν θα εισέλθουν σε ΑΕΙ, σημείωσε ότι «εφόσον δεν είναι γνωστή η, (…) δεν είναι δυνατόν κανείς να μιλήσει και πολύ περισσότερο να προσδιορίσει τον αριθμό των παιδιών που δεν θα πετύχουνε την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Κρούσματα κορωνοϊού στις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει προαναγγείλει πως θα υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος κορωνοϊού εν μέσω των .

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κορωνοϊού την επόμενη περίοδο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μετά τις οδηγίες που θα δώσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ώστε οι υποψήφιοι «να εξεταστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ένα «όπλο» που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει το υπουργείο Παδείας για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι η διενέργεια των self test σε εβδομαδιαία βάση.