Πανελλήνιες 2020: Όλη η πληροφόρηση εδώ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2019 - 11:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πανελλήνιες 2020: Δείτε αναλυτικά τη και ύλη της Γ' Λυκείου – Όλη η πληροφόρηση εδώ

Πανελλήνιες 2020: Τι αλλάζει – Σε ποιά μαθήματα μειώνεται η εξεταστέα ύλη

«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν στην Ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στη Γ’ Λυκείου, αλλά να προχωρήσουμε σε επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουμε δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος», δήλωσαν για τις παρεμβάσεις στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, και η υφυπουργός, .

Οι τρεις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από το – και αφορά τους μαθητές που θα εισέλθουν φέτος στην Γ’΄Λυκείου- αφορούν την εξεταστέα ύλη σε έξι μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων, τη μείωση του συντελεστή βαρύτητας της Λογοτεχνίας και την κατηγοριοποίηση των τμημάτων.

Σε ποια μαθήματα των πανελληνίων αλλάζει η

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του ΙΕΠ και μετά από διαβούλευση με επιστημονικές ενώσεις, προχωρούμε σε λελογισμένη μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα για τα οποία η κάλυψή της δεν ήταν εφικτή. Συγκεκριμένα, μειώνουμε την ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων

Αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των τμημάτων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στη Βουλή την ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων». «Η κατηγοριοποίηση αυτή ενέχει δύο βασικές στρεβλώσεις: αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι, αφετέρου οδηγεί στο διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται», σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Τι ισχύει για όσους έδωσαν και φέτος πανελλήνιες

Οσο για τους φετινούς απόφοιτους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις και το 2020, θα εξεταστούν με το ίδιο σύστημα στο οποίο εξετάστηκαν φέτος, επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας. Τα προσεχή διδακτικά έτη θα γίνουν εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων «χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς», αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε ποιά είναι τα βιβλία της Γ' Λυκείου  εδώ

Το ipaidia.gr μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις στα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Βιολογία, Χημεία, Οικονομία, συγκέντρωσε τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων 2019-2020:

Αρχαία Ελληνικά,Ιστορία,Κοινωνιολογία,Χημεία,Βιολογία και Οικονομία

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΦΥΣΙΚΗ

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso