Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στο resuts.it.minedu.gov.gr – Μηχανογραφικό 2020

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στο resuts.it.minedu.gov.gr – Μηχανογραφικό 2020

– Ανακοίνωση βαθμολογιών:  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 μετά τις 13.00 μ.μ. από τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας στο resuts.it.minedu.gov.gr. Σχεδόν πάντα η πορεία για τις  είναι απρόσμενη ειδικά τη φετινή χρονιά που είναι ιδιαίτερη για πολλούς λόγους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 θα ανακοινωθούν οι των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στο

Σύμφωνα με την  ΔΔΕ Φλώρινας και τις Εγκυκλιους Φ251/85965/Α5/3-7-2020 (για τα ΓΕΛ) και Φ.152/85968/Α5/3-7-2020 (για τα ΕΠΑΛ) του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με τις ανωτέρω εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας που στάλθηκαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει την Παρασκευή 10-7-2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν» όλα τα ΓΕΛ και όλα τα ΕΠΑΛ.

Επίσης εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 13.00 μ.μ. από τον σχετικό ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας (https://results.it.minedu.gov.gr/)

Την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων περιμένουν με αγωνία οι υποψήφιοι, που έλαβαν μέρος στις προκειμένου να λάβουν τις… μεγάλες αποφάσεις, να συμπληρώσουν δηλαδή στο τους δελτίο, τις σχολές στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν. Η συμπλήρωση του είναι μια δύσκολη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη προσοχή, σοβαρή σκέψη και εκτίμηση πολλών παραμέτρων, σύμφωνα με το Έθνος.

Για τους λόγους αυτούς κανείς δεν πρέπει να βιαστεί καθώς με αυτή την «τελική πράξη» σε μεγάλο βαθμό καθορίζει και το μέλλον του. Αυτή τη στιγμή, η βιασύνη δεν βοηθά ,καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, να συζητήσουν με τους καθηγητές τους και με την οικογένεια τους, να δουν τους βαθμούς τους και όταν νοιώσουν απόλυτα σίγουροι τότε και μόνο τότε να κάνουν την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού τους. Και φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δε θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό .

Βήμα βήμα η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου

Με τον προσωπικό κωδικό σας μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , μελετήστε το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο μπορείτε να κάνετε κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Για να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό αρχικά θα λάβετε υπόψη σας τις πραγματικές σας επιθυμίες και τους βαθμούς σας. Προσοχή σε καμία περίπτωση μη δώσετε βαρύτητα στις εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων και πιστέψετε ότι δεν έχετε πιθανότητα εισαγωγής σε κάποια σχολή, που θέλετε. Σχεδόν πάντα η πορεία για τις  είναι απρόσμενη και πολλοί υποψήφιοι έμειναν έξω από σχολές, που θα ήθελαν διότι παραπλανήθηκαν από τις προβλέψεις.

Μηχανογραφικό 2020: Παγίδες και μυστικά για τη σωστή συμπλήρωση στο exams.it.minedu.gov.gr

Α. Μηχανογραφικό 2020 μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.

Ε. Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από τη Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !