Όχι του υπ. Παιδείας στην ανακοίνωση απαντήσεων στις Πανελλαδικές

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δε δημοσιεύει απαντήσεις καθώς κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δε δημοσιεύει ενδεικτικές απαντήσεις ή άλλες οδηγίες βαθμολόγησης ακολουθώντας την πάγια αρχή της βαθμολόγησης ότι κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή. Τα παραπάνω αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ κ. Στύλιου.

Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει αν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των απαντήσεων των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων όπως συμβαίνει με τα θέματα τα οποία και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο κ. Κεδίκογλου το Υπουργείο δεν προτίθεται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση όχι μόνο των απαντήσεων άλλα και των οδηγιών που στέλνει η Επιτροπή στα Βαθμολογικά Κέντρα.

Στο κείμενο του μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός αναφέρει ότι η ΚΕΕ προχωρά στην αποστολή διευκρινίσεων και οδηγιών προς τα Βαθμολογικά Κέντρα για να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλα τα εξεταστικά κέντρα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και με τα Βαθμολογικά Κέντρα κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης, ώστε να επιλύονται άμεσα όλα τα τυχόν προβλήματα ή τυχόν ερωτήματα κατά τη βαθμολόγηση.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr