Η πρώτη ομιλία του Τάσου Κουράκη, συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Πολιτισμου, Αθλητισμού, του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ως εισηγητή στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ στις 22/3/2013

ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Περίoδος: ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), Σύνοδος: Α’, Συνεδρίαση: ΡΝ’

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ”»

Ευρύτατη σύσκεψη – διαβούλευση για το σχέδιο «Αθηνά», στην οποία συμμετείχαν 10 πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ, πολλοί πρόεδροι τμημάτων, περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και φοιτητών από πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, είχε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής τη Δευτέρα 11/3 το απόγευμα.

Κοινή διαπίστωση του συνόλου των παρευρισκομένων ήταν η επιτακτική ανάγκη να μην προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο διαλύει τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι δεκάδες ομιλητές ανέλυσαν τα μεγάλα εκπαιδευτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του σχεδίου. Μίλησαν για τις μεγάλες αντιφάσεις που αυτό περιέχει, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που βλέπουν να ακυρώνονται ή να απειλούνται με διακοπή οι σπουδές των παιδιών τους.

Στην έναρξη της εκδήλωσης που διήρκησε περίπου 5 ώρες, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωσε μεταξύ άλλων τους παρευρισκόμενους και παρέθεσε τα σχετικά έγγραφα για την απευθείας ανάθεση της μελέτης στην οποία στηρίχθηκε το σχέδιο Αθηνά», από το Υπουργείο Παιδείας στην εταιρεία EE0 Group Α.Ε. η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών ΑΚΜΗ. Στον όμιλο ΑΚΜΗ μεταξύ άλλων ανήκει και το AKMI Metropolitan College.

Οι περισσότεροι ομιλητές κατέθεσαν την πεποίθηση τους ότι το σχέδιο δεν θα προχωρήσει και ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να σταθεί αλληλέγγυος στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενάντια στην εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων στις 22/3 αναμένεται να συζητηθεί η από τις 7/2 κατατεθειμένη στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/3/2013

Έρευνα xenesglosses.eu

http://www.kourakis.gr/