“Επιδιώκουν να συνεχίζεται το όργιο μαύρης εργασίας, φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και παράνομων τίτλων”, κατήγγειλαν χθες οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τόσο για πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους όσο και για διάφορα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” που “παρήγγειλε” την αντίθεση των θεσμών στη νομοθετική ρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

avgi.gr/

«Τώρα επιστρατεύονται τα βαριά χαρτιά, η επίκληση των ‘θεσμών’» υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ για το δημοσίευμα που προβλέπει την αντίθεση της Κομισιόν στη ρύθμιση, αφού θα θεωρηθεί “ανάσχεση” της έως τώρα διαπραγματευτικής “προόδου” στα εργασιακά. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική που είχε ακολουθήσει μερίδα των ΜΜΕ προ μηνών, όταν προσχέδιο της ρύθμισης είχε δοθεί στη δημοσιότητα. “Πανικόβλητοι από τα συντριπτικά επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζόμενων και τη συμφωνία της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων για την κατάργηση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου, όπου καταργούνταν η εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση, σχολάρχες και συνεργαζόμενα ΜΜΕ αναγκάζονται να αλλάξουν τακτική” επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ.

Ο “γνωστός – άγνωστος” ρόλος του ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας την Τρίτη από τη Βουλή είχε αποκαλύψει, εξάλλου, τη σχέση των σχολαρχών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: “Ο πατέρας του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Γουές Μακ Γκρου υπήρξε επί 25 έτη πρόεδρος ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, του «Κολλεγίου Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, και εν συνεχεία θήτευσε ως συνδιευθυντής στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ ο ίδιος ο Μακ Γκρου είναι απόφοιτος του Pinewood, θυγατρικού σχολείου του Ανατόλια”.

Η ΟΙΕΛΕ ανέφερε μάλιστα πως “ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει την κατάργηση των ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου«, ενώ »τα στοιχεία του ήταν εξαιρετικά λεπτομερή, προκαλώντας έκπληξη στους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας που αναρωτιούνταν πώς ήταν δυνατόν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για το ισχύον καθεστώς”. Μάλιστα, η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι σχολάρχες αναλόγως είχαν πράξει “και με έναν άλλο εκπρόσωπο του Ταμείου στην Ελλάδα, τον Nico Hobdari, με τον οποίο είχαν τακτικότατη επαφή”.

Συντονισμός ΜΜΕ – σχολαρχών

Μετά το δημοσίευμα, ακολούθησε ανακοίνωση και από τον σύνδεσμο των σχολαρχών (ΣΙΕΙΕ), που κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι “θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται”. Οι σχολάρχες κατηγόρησαν, μάλιστα, την ΟΙΕΛΕ ότι συντάσσει τις ανακοινώσεις του υπουργείου, με την ομοσπονδία να γυρίζει πίσω τις κατηγορίες: “Ευτυχώς, κύριοι του ΣΙΕΙΕ, δεν λειτουργούν όλοι όπως εσείς«. Αποκορύφωμα οι πρόσφατες ανακοινώσεις των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτική εκπαίδευση, »που αποτελούσαν πιστή συρραφή των δημόσιων αναρτήσεων της ιστοσελίδας του ΣΙΕΙΕ το τελευταίο ενάμισι έτος”.