Ο Σύλλγος Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/08/2016 - 10:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενημέρωση από το Σύλλογο Αναπληρωτών Καθηγητών ς:

Σε σχέση με την πρόσφατη τροπολογία και ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΑΕ ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζητάμε:

Μόνιμες προσλήψεις καθηγητών στις δομές της δευτεροβάθμιας

Να ορίζεται με σαφήνεια ότι οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς με τεκμηριωμένη βάσει τίτλων σπουδών ειδική επιστημονική γνώση ( πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά).

Να παραμείνει ως ακαδημαϊκό κριτήριο το μεταπτυχιακό της Σχολικής Ψυχολογίας.

Να εξαντλούνται πρώτα οι πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ και στη συνέχεια εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, να συμπληρώνονται με εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης.

Να παραμείνει σε ισχύ ένας πίνακας ανά ειδικότητα με την σήμανση ειδικότητα .50 από τον οποίο να προσλαμβάνονται καθηγητές ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας και ο οποίος θα καταρτίζεται από καθηγητές που πληρούν τα κριτήρια του ισχύοντος καθεστώτος.

Να παραμείνουν σε ισχύ τα σεμινάρια 400 ωρών έως το 2010

Να μην υπάρξει καμία μεταβολή στο πρόγραμμα σπουδών των σχολικών δομών ΕΑΕ.

Προτείνουμε ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα σε όλες τις δομές ΕΑΕ να είναι τρεις (3) και ο μέγιστος οχτώ (8) προκειμένου να εξασφαλίζεται η εφαρμογή των διδακτικών προγραμμάτων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή, και να διασφαλίζονται οι συνθήκες σωματικής ασφάλειας των μαθητών.

Βασική μας αρχή είναι η συνδιαμόρφωση των εφαρμοσμένων πολιτικών για την παιδεία μέσα από γόνιμο διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην Ειδική Αγωγή μερών (καθηγητές, μαθητές, γονείς, πολιτική ηγεσία, δεξαμενές σκέψης) κι ως εκ τούτου παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου ώστε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ειδικής αγωγής. Κύριο και αποκλειστικό μέλημα μας είναι η ποιοτική συνεισφορά και η καθημερινή βελτίωση της εκπαίδευσης των μαθητών.

Εκ του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής.

Loading...
  • ideascentral

    europalso