Ο Προέδρος της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση στο Υπουργείο στις 31 Αυγούστου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2017 - 22:57 | Author: Newsroom Ipaidia

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ της στο για την απαράδεκτη πολιτική της απόκρυψης κενών και της περικοπής αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας, κατά την προσφιλή του τακτική, αρνήθηκε για άλλη μία φορά να δεχτεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, επικαλούμενος, ως συνήθως, φόρτο εργασίας. Αντ’ αυτού παρουσιάστηκε πάλι η Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού. Αυτή, αφού μας επέπληξε!!! γιατί συνοδευόμαστε από μέλη των Δ.Σ των τοπικών ΕΛΜΕ, απαίτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων τέσσερα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ, με την αστεία δικαιολογία ότι αυτή επιθυμούσε να δεχτεί το πολύ μία πενταμελή επιτροπή!!! Η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα συνδικαλιστικά χρονικά του Υπουργείου Παιδείας, φανερώνει καθαρά, το πώς αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Παιδείας και οι συνεργάτες του τη σχέση τους με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Είναι προφανές, γιατί η Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού απαίτησε την εκδίωξη των αιρετών του κλάδου από την αίθουσα συνεδριάσεων. Επειδή αυτοί καλύτερα από τον καθένα γνώριζαν τις αλχημείες που έγιναν στο ΚΥΣΔΕ, προκειμένου να αποκρυφτούν εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών.
Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά επέβαλε κανονικά την άμεση αποχώρηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Επειδή όμως, το φλέγον ζήτημα των αποσπάσεων απασχολεί μεγάλο μέρος του κλάδου, αποφασίσαμε να παραμείνουμε. Απαιτήσαμε:
• Νέο κύκλο αποσπάσεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
• Να δοθούν όλα τα κενά για αποσπάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τα κενά των κοινών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια.
• Να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ σε ειδικότητες που υπάρχει υπεραριθμία και στα δύο ΠΥΣΔΕ, δεδομένου ότι ο αποσπώμενος εκπαιδευτικός είναι ούτως ή άλλως υπεράριθμος.
Επί των αιτημάτων αυτών δεν πήραμε καμία καθαρή απάντηση. Είναι προφανές ότι η απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας προς τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, η άρνηση του Υπουργού να συναντηθεί με την Ομοσπονδία, παρά το αίτημα μας για συνάντηση προ διμήνου, η απαξίωση των αιρετών του κλάδου από τη συμπεριφορά της Διευθύντριας του Υπουργού εντάσσονται σε μία μεθοδευμένη στρατηγική κίνηση του Υπουργού, να πλήξει τον συνδικαλισμό στην εκπαίδευση, για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν οι τροϊκανοί δανειστές μας και υλοποιεί πειθήνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαχρήστος Νίκος  Πρόεδρος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: