Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Νομοσχέδιο για Τράπεζα Θεμάτων εν μέσω πανδημίας; Να μην τολμήσουν!» καταγγέλλει το ενδεχόμενο επαναφοράς της , υπενθυμίζει την εναντίωση χιλιάδων μαθητών στην Τράπεζα Θεμάτων που εκφράστηκε με εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων και κινητοποιήσεις και θέτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση «θα προχωρήσει τώρα έναν Νόμο, ενώ ξέρει πως δεν μπορούμε να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση;».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα «δεκάδες προβλήματα που έχει η τηλεκπαίδευση» και η διεύρυνση της ανισοτιμίας μεταξύ μαθητών που πάνε ή δεν πάνε φροντιστήριο, ενώ «για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν έχει καν ανακοινωθεί επίσημα η μείωση της ύλης. Χιλιάδες συμμαθητές μας είναι μέσα στο άγχος από τις δηλώσεις Υπουργών και Υφυπουργών που μία λένε για Ιούλη και μία για Σεπτέμβρη».

«Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να καταθέσει τον νόμο για την Τράπεζα Θεμάτων! Η απάντηση των μαθητών δεν μπαίνει σε καραντίνα!» αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας «Είμαστε σε ετοιμότητα:

1. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα 15μελή και τα 5μελή μας, στις δεκάδες – πανελλαδικά- Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών.

2. Δηλώνουμε και δημοσιεύουμε με κάθε τρόπο (ανακοινώσεις, επιστολές, υπογραφές και ότι άλλο σκεφτούμε!).

Θα μας βρουν απέναντι!».