Η , σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Αναφερόμενη στους εκπαιδευτικών και στις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία η κ. Κεραμέως σημείωσε:

«Η χώρα μας έχει να μόνιμους εκπαιδευτικούς πάνω από δέκα χρόνια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί καταρχήν έχουμε ένα γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κυβέρνηση προχωράει ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς στον τομέα της . 4.500 συνολικά θα διοριστούν στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής και έχουμε ήδη εξαγγείλει μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση.

 

Όσον αφορά τα κενά να σας πω ότι η σχολική χρονιά άνοιξε καλύτερα από ποτέ. Υπήρξαν κάποια κενά τα οποία υπήρξαν γιατί δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επέμβει με έναν τρόπο, χαρακτηριστικά είχε ψηφίσει δύο ρυθμίσεις, η πρώτη ρύθμιση είχε να κάνει με την κατάργηση της ενισχυμένης μοριοδότησης για όσους πάνε σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Δείτε τις τελευταίες από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκαιρα και έγκυρα στο

Αυτό είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξε να το κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, Εμείς ήδη θεσμοθετούμε και προετοιμάζουμε την αλλαγή δηλαδή ενισχυμένη μοριοδότηση από του χρόνου για όσους πηγαίνουνε σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Επίσης θεσμοθετούμε συγκεκριμένες ρήτρες για την περίπτωση που δεν εμφανιστεί κάποιος εκπαιδευτικός ενώ έχει επιλέξει συγκεκριμένα να πάει σε κάποια περιοχή.

Αυτά είναι δύο παραδείγματα ρυθμίσεων τα οποία σκοπεύουμε να αλλάξουμε για την επόμενη σχολική χρονιά».