Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Στο τραπέζι και η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/03/2020 - 11:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Έτοιμο για όλα τα σενάρια είναι το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως είπε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Εξήγησε πως εάν τα σχολεία δεν παραμείνουν κλειστά περισσότερο από όσο έχει ανακοινωθεί, τότε η ύλη θα καλυφθεί με πιο εντατική μάθηση και μείωση της διδακτικής ώρας.

Αν όμως το κλείσιμο παραταθεί, τότε θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η παράταση του σχολικού έτους και η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών.

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών» πρόσθεσε η κα Κεραμέως, σημειώνοντας πως και για τις πανελλαδικές, η επιδίωξη είναι αν μεταφερθούν να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική ημερομηνία έναρξης.

Όπως είπε η κα Κεραμέως, σήμερα ξεκινούν μαθήματα εξ αποστάσεως σε ακόμα 16 νομούς της χώρας, εξηγώντας ωστόσο πως το εργαλείο της «ψηφιακής τάξης» δεν υποκαθιστά τη φυσική τάξη, ούτε στοχεύει στο να καλύψει την ύλη με τον τρόπο που το κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη. Αλλά εμβαθύνει και διατηρεί τη στενή επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, όπως ανέφερε.

Σοφία Ζαχαράκη: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις Πανελλήνιες 2020

Ζαχαράκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Πανελλήνιες 2020

Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι ή μένουμε εξοχικό;

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ

Κορωνοϊός-μέτρα: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: