Ζαχαράκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Πανελλήνιες 2020

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/03/2020 - 19:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1  η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη  μίλησε  για τον

Είναι καλό να αντιληφθούμε πως επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Ολες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τους μαθητές είχαν το στοιχείο της κλιμάκωσης. Ξεκινήσαμε από τις οδηγίες για πλύσιμο των χεριών, κανόνες υγιεινής, ακυρώσαμε τις εκδρομές, πήγαμε σε μερικό κλείσιμο σχολείων και αποφασίσθηκε από την Ειδική Επιτροπή με επικεφαλής τον κο Τσιόδρα το κλείσιμο όλων των σχολείων. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι διακοπές για τα παιδιά. Δεν βγαίνουμε έξω και δεν συναθροιζόμαστε.

Από Πέμπτη έως και εχθές πάνω από 300 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη μπει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στην πλατφόρμα και έχουν ήδη οργανώσει τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές τους. Εχουν δηλαδή την e-class. Επίσης έχουμε την Σύγχρονη εκπαίδευση. Εκπαιδευτικός δηλαδή με υπολογιστή και απέναντι η τάξη ψηφιακά.

Δεν θεωρώ πιθανό να αξιοποιηθούν ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή άν τα σχολεία ανοίξουν ξανά στις 26 Μαρτίου, όπως προβλέπεται αυτή τη στιγμή, με τη διακοπή των περιπάτων και την αναπροσαρμογή των ωρών διδασκαλίας από 45 σε 35 λεπτά, μπορεί να υπάρξει αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, ίσως εκτός από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και των μαθημάτων κατεύθυνσης.

Σε περίπτωση και μόνο σοβαρής παράτασης του κλεισίματος των σχολείων, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για τα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους και μετακίνησης ημερομηνιών για τις .

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: