Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Εξαιρέσεις για κάποιους λόγους στην κατάργηση των αιωνίων φοιτητών δήλωσε ότι θα υπάρξουν η υπουργός Παιδείας, .

Η , μάλιστα, εξήγησε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους, όπως και ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, στην κατάργηση των αιώνιων φοιτητών.

Νίκη Κεραμέως για τις

Σε ό,τι αφορά τις πανελλήνιες εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως- σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»- ανέφερε ότι δεν θα γίνουν φέτος αλλαγές. Οι όποιες τροποποιήσεις στο σύστημα εισαγωγής στις πανελλήνιες εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, εξήγησε. Ομως, συμπλήρωσε ότι ήδη μελετώνται σημαντικές αλλαγές από φέτος στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Κεραμέως: Νέο εξεταστικό σύστημα σε βάθος χρόνου
: Αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας» θα επανέλθει, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως και προανήγγειλε την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει. «Προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους», εξήγησε.

στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ότι θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας. Τέλος, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.