Νέες Πανελλήνιες: "Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο που εναντιώνονται"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2019 - 17:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| | | «Οι μαθητές που σήμερα μαζικά κινητοποιούνται, έχουν κάθε δίκιο να εναντιώνονται στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο.

Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και των γονιών, γιατί έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να μην κατατεθεί». Αυτό αναφέρουν, σε κοινή δήλωσή τους, οι Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

Μαθητές για νέες Πανελλήνιες: «Το νέο Λύκειο θα μας αφήνει αμόρφωτους ή μισομορφωμένους»

Όπως προσθέτουν, «πρόκειται για νομοσχέδιο που φορτώνει με άγχος τους και τις οικογένειές τους, κάνει το λύκειο ακόμα περισσότερο "αρένα ανταγωνισμού", θα οξύνει παραπέρα την κατηγοριοποίηση των μαθητών, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Την ίδια στιγμή, τα φροντιστήρια ήδη πανηγυρίζουν για τη νέα πελατεία που θα έρθει».

ΠΕΚ για Νέες Πανελλήνιες: Ένα ακόμα πρόχειρο και γενικόλογο σχέδιο

«Η αγανάκτηση, ο θυμός των νέων, των λαϊκών οικογενειών μπορούν να συναντηθούν με την πρόταση του ΚΚΕ, να γίνουν δύναμη ανατροπής. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά και στις κάλπες και στη ζωή», καταλήγουν, στη δήλωσή τους, ο Γ. Πρωτούλης και ο Ν. Σοφιανός.

Νέες Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι 99 «πράσινες» σχολές εισαγωγής χωρίς εξετάσεις

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα μπαίνουν οι μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Loading...


  • europalso   ideascentral