Τα που έχουν πέσει στο τραπέζι – Τι αναμένεται να αλλάξει σε διασκέδαση, , γήπεδα, .

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, αξιολογώντας τα υφιστάμενα , ενώ θα προτείνει και νέα μέτρα, όπου κρίνει ότι απαιτείται.

Έτσι λοιπόν, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα παρθούν νέα μέτρα τις επόμενες μέρες, ειδικά στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, με την κυβέρνηση να αναζητά τη χρυσή τομή μεταξύ μέτρων προστασίας και λειτουργίας της οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το Star, από το νέο έτος αναμένεται να εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα για τα κέντρα διασκέδασης:

-Λειτουργία μέχρι τα μεσάνυχτα

-Μόνο καθήμενοι

-Περιορισμένη πληρότητα

Ακόμη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε ότι υπάρχουν εισηγήσεις και για λειτουργία των χώρων διασκέδασης χωρίς μουσική.

Επιπλέον, υπάρχει η εισήγηση για μειωμένη πληρότητα στα εστιατόρια και στα καφέ.

Λοιπά μέτρα

Μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τους αθλητικούς χώρους, με τα επικρατέστερα σενάρια να είναι τα ακόλουθα δύο:

-Πληρότητα κάτω από το μισό στα γήπεδα

-Αγώνες χωρίς θεατές

Αναφορικά με τα θέατρα και τους κινηματογράφους, δεν αναμένεται να αλλάξει η πληρότητα.

Παράλληλα, στα δε φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των τάξεων, αλλά θα καταργηθούν οι σχολικές εκδρομές για φέτος.

Υπάρχει επίσης μία περίπτωση, η Επιτροπή να εισηγηθεί να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα, δηλαδή πριν την Πρωτοχρονιά και όχι μετά, αν και αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο και το πιθανότερο είναι οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2022.

Επίσης, από τις 3 Ιανουαρίου επανέρχεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στις επιχειρήσεις στο 50%. Κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να επιμένουν, πάντως, ότι δεν θα ξαναπάμε σε ολικό .