Έρχονται διαδραστικοί πίνακες στα της χώρας.  Η υπουργός υπέγραψε απόφαση με την οποία ορίζονται οι προδιαγραφές των διαδραστικών συστημάτων τεχνολογίας οθόνης αφής για τις ανάγκες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Η κ.Κεραμέως είχε ανακοινώσει τη δρομολόγηση διαδραστικών πινάκων στα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για τα 166 νέα προγράμματα σπουδών και ταυτόχρονα την αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση κατά 236 εκ. για το έτος 2022.

Η υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στη Βουλή ότι «Φέτος, παρά την πανδημία και τη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα που αναπόδραστα συνεπάγεται, παρά τις αυξημένες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, καταφέραμε και να καλύψουμε τις πρόσθετες ανάγκες και να αυξήσουμε τα κονδύλια της εκπαίδευσης, θεωρώντας τη μία από τις πλέον αποδοτικές επενδύσεις στη χώρα μας» .

«Οι διαδραστικοί , έρχονται να αξιοποιήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν το διάστημα της τηλεκπαίδευσης. Οι πίνακες αυτοί αναμένεται να διευκολύνουν το μάθημα και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών, μέσα από μοναδικά εργαλεία και λειτουργίες που υπόσχονται να αυξήσουν τη συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και τη διαδραστικότητα».

Το ποσοστό της αύξησης ανέρχεται σε 4,2%, από 5.605.100.000 σε 5.841.100.000 ευρώ

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, είχε ενταχθεί σε αυτό η προμήθεια διαδραστικών πινάκων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα από την επόμενη σχολική χρονιά 2022.

Η υπουργός Παιδείας με το υπ’ αριθμ. Φ 478.6/106/ 68554/Α2/11-6-2021 έγγραφο που απέστειλε, ζητούσε από τους Διευθυντές Σχολείων να δηλώσουν τις αίθουσες που έχουν υποδομή εγκατάστασης διαδραστικών πινάκων.

Συγεκρημένα ζητούσε από τους Διευθυντές να επικαιροποιήσουν στο myschool τους χώρους και τις αίθουσες και ειδικότερα των πεδίων:

Ονομασία χώρου (θα χρησιμοποιηθεί για την συσχέτιση με το αντίστοιχο τμήμα διδασκαλίας)
Χρήση Αίθουσας
Κοινή Χρήση (σε περίπτωση συστέγασης)
Τάξη (όπου χρησιμοποιείται ως αίθουσας διδασκαλίας)
Διαθέτει ηλεκτρική εγκατάσταση
Ενεργή πρίζα πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet)
Ενεργός χώρος
Έχει διαδραστικό πίνακα
Λυόμενο/Isobox
Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω wi-fi

Επίσης η υπουργός ζητούσε από τους Διευθυντές των Σχολείων να προβούν στην επικαιροποίηση των τμημάτων διδασκαλίας της σχολικής μονάδας, καθώς και στη συσχέτιση του κάθε τμήματος, με τον χώρο/αίθουσα που χρησιμοποιείται, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.