Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – ΠΑΣΑΔ: Το χρονικό των αποκαλύψεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/01/2019 - 12:54 | Author: Newsroom Ipaidia

| Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών | Προπομπός της επόμενης ανακοίνωσής μας η σημερινή, έρχεται για να βάλει τα πράγματα και τον καθένα μας ενώπιον των ευθυνών του. Από την ίδρυσή του ο ΠΑΣΑΔ είχε δηλώσει πως τον μόνο που έχει απέναντι είναι ο συνάδελφος. ΜΟΝΟ γι' αυτόν αγωνίζεται κι αυτόν υπολογίζει και σέβεται ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.

Γι' αυτό και ποτέ δε διανοηθήκαμε να βάλουμε πάνω απ' αυτόν προσωπικά συμφέροντα και πολύ περισσότερο να υποκύψουμε σε κελεύσματα διαφόρων "χρωμάτων" παραταξιακών και πολιτικών ενώ αρνηθήκαμε να γίνουμε εξάρτημα του Υπουργείου.

Απ' την πρώτη στιγμή είπαμε τα πράγματα με τ' όνομά τους κι όπως τα βλέπαμε, ΔΕΝ ΚΡΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Απευθυνθήκαμε σε όλους κι ενημερώσαμε για το τι επιμελώς κρυβόταν και τι έρχεται από ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ και ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ….

25/2/17

"…. Η μοριοδότηση αφορά την κατάταξη στους πίνακες, δεν δίνει την βεβαιότητα διορισμού. Στην παγίδα αυτή που έχει στηθεί, τον αποπροσανατολισμό και την διαιρεση, εμείς δεν θα πέσουμε λοιπόν. Το έχουν κάνει άλλοι, των οποίων η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία ταΐζεται εντέχνως από συγκεκριμένους κύκλους στο Υπουργείο προκειμένου να πάρουν, οι συγκεκριμένοι, αυτό που θέλουν. Έτσι μας έχουν επιδειχθεί προτάσεις μοριοδότησης ομάδων και "συλλόγων" που…δεν υπάρχουν και που αυτές τις προτάσεις δεν τις έχει δει κανείς(!) απ' αυτους που υποτίθεται πως εκπροσωπούνται.

Το όλο θέμα ίσως είναι για γέλια όμως η γραφικότητα ορισμένων ατόμων και ομάδων, που χρησιμοποιείται σκοπούμενα όπως προείπαμε, αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και τους αναπληρωτές και βοηθά τους κύκλους που θεωρούν πως η προϋπηρεσία πρέπει να προστατευτεί μέχρι ενός ορίου ή καλύτερα ένα μεγάλο κομμάτι αναπληρωτών δεν πρέπει να έχουν θέση στην δημόσια εκπαίδευση και κανένα δικαίωμα στη μονιμότητα. ….."

3/4/17

"…- Ελάχιστοι στάθηκαν στον κίνδυνο που είναι ορατός πλέον, τόσο για τους αναπληρωτές όσο και για τους μόνιμους (βλ. ανακοίνωση και θέση ΔΟΕ), από την επιχειρούμενη απομείωση-κατάργηση του βασικού πτυχίου και την πριμοδότηση, έναντι αυτού, κάθε είδους κριτηρίων που θα ορίζονται από τον…εκάστοτε Υπουργό. Οι επιπτώσεις των παραπάνω θα είναικαταλυτικές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση!! …"

9/5/17

"…. Για άλλη μία φορά σας εφιστούμε την προσοχή συνάδελφοι και προειδοποιούμε πως υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ αυτών που το Υπουργείο θεωρεί πως έχουν δικαίωμα στην μονιμοποίηση και αυτών που εμείς ζητάμε με βάση το παραπάνω πλαίσιο που βασίζεται στη λογική, στο δίκιο, και την ηθική. …"

27/10/17

"…. Μας προτρέπουν μάλιστα, "πάψτε ν ασχολείστε και να ζητάτε προσλήψεις αναπληρωτών και ζητήστε μόνιμους διορισμούς", με νούμερα να μας "μεταφέρονται" γι αυτούς, ως λογικά και ανεκτά, από 3000 έως 5000 και για τις δυο βαθμίδες…."

6/11/17

(μόνοι πρώτοι στοιχειοθετούμε το γιατί μπορούσαν πάντοτε να γίνουν 4.500 μόνιμοι διορισμοί κατ' έτος, οι οποιοι και γίνονται τελικά!)

"…. Με δεδομένο λοιπόν απ όσα προείπα πως οι 4000 αναπληρωτές μπορούν να διορίσουν (σε εισαγωγικά), περίπου 4500 μόνιμους Εκπαιδευτικούς χωρίς να προκληθεί στο ελάχιστο μεταβολή στα δημοσιονομικά της χώρας, προτίθεστε να ζητήσετε χρησιμοποιώντας και αυτό ως επιχείρημα, επιτακτικά, την άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών;;; …"

21/12/17

"… Τα όσα θα γνωστοποιηθούν στο διάστημα από τα τέλη Γενάρη και μετά, θ' αφορούν έναν μικρό αριθμό διορισμών, κυρίως στην Ειδική και Νηπιαγωγών…."

10/3/18

"… Για ποιο λόγο γίνονται οι νέοι πίνακες;

Για τους…διορισμούς οι οποίοι μπορεί να γίνουν από Σεπτέμβριο του 18 με πιθανότερο το καλοκαίρι του 19 και σεβάθος….τριετίας! ……

Και συνεχίζουμε

" ….. Με την αλλαγή του νόμου ΟΛΟΙ οι αναπληρωτές, που θα δουλέψουν μέχρι την 30η/6/18, να υπαχθούν στις ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ και να προβλεφθεί ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΑ η μονιμοποίησή τους……."

Να εξηγηθεί σε όλους σας εδώ πως αυτό είναι το ελάχιστο το οποίο θεωρούμε προαπαιτούμενο ως βάση σε μια συζήτηση γι αλλαγή του 3848 κι είναι απαραίτητο για μας, και πρέπει να είναι κι απ όλους (κοινή θέση), για να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια.

Όποιος δεν το αποδέχεται απλά αφήνει το συνάδελφο με μικρή προϋπηρεσία απροστάτευτο καθώς πάντα στο Υπουργείο (δηλώσεις Φίλη) η προϋπηρεσία διαχωρίζονταν σε μεγάλη, που αξίζει διαφορετικής αντιμετώπισης και μικρή, που αυτή δεν πρέπει να τύχει προστασίας. Διαχωρισμός που μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει και που ο ΠΑΣΑΔ θεωρεί ανεπίτρεπτο (βλ. ανακοίνωση 7/2). …"

14/4/18

"….Έχουμε ενημερώσει σαν σύλλογος, απ' όταν ο Φίλης ήταν Υπουργός ακόμη, πως η προϋπηρεσία για το Υπουργείο είναι σεβαστή μόνο αν είναι μεγάλη (ανατρέξτε στις ξεκάθαρες δηλώσεις Φίλη γι αυτό το θέμα) κι αυτό δεν έχει αλλάξει, όπως κατά καιρούς φροντίζουμε ενημερώνουμε. …"

23/4/18

"… Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο απ την απαίτηση για

– μόνιμο διορισμό και του τελευταίου αναπληρωτήα αφού οτιδήποτε πέραν τούτου, ξεκάθαρα το λέμε κι ελπίζουμε αυτό να είναι και κατανοητό, ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και δεν μπορεί πλέον κανείς να κάνει πως δεν το καταλαβαίνει.

Είναι αυτό που κρύβεται άλλωστε στα λόγια του Υπουργού όταν μιλά για το δικαίωμα των νέων πτυχιούχων να μπουν στην Εκπαίδευση που ΑΥΤΟΜΑΤΑ μεταφράζεται πως κάποιος με προϋπηρεσία θα χάσει τη θέση του.

Είναι αυτός ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ κι η de facto ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ που υπηρετείται, σκοπίμως η μη, όταν στηρίζονται θέσεις για…διαφόρων ειδών συμβάσεις που επιπλέον είναι ΚΑΙ αντίθετες με το συλλογικό διεκδικητικό πλαίσιο των Ομοσπονδιών μας κι η υιοθέτησή τους μας διαχωρίζει απ αυτές…."

30/10/18

"…. Περί του συστήματος διορισμών τώρα και περι των όσων ακούγονται για αυτό, πρέπει να πούμε πως ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ και οι ΜΟΝΟΙ που ενημερώσαμε εγκαίρως για όλα όσα τώρα οι αναπληρωτές έκπληκτοι, ανήσυχοι κι έντρομοι, ακούνε συνειδητοποιώντας πως πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα σε λίγες μέρες!

– Ενημερώσαμε για την κατάργηση της βασικής αρχής δημιουργίας και λειτουργίας των πινάκων που ήταν η προϋπηρεσία και τον ευτελισμό της μέσω των "μοριοδοτούμενων" κριτηρίων.

– Ενηνερώσαμε για το σχεδιαζόμενο "ταβάνι" των 84 μηνών που θα σημάνει όχι απλά την απάλειψή χρόνου προυπηρεσίας αλλά και την εξαφάνισή του ως μέσω διεκδίκησης της μονιμοποίησης μας.

– Ενημερώσαμε για τα "ίσα δικαιώματα" των "νέων παιδιών" που μεταφράζονται σε καθόλου δικαιώματα και απόλυση για τους ήδη εργαζόμενους αναπληρωτές υιοθετώντας τη λογική "φύγε εσύ, έλα εσύ".

– Ενημερώσαμε κι ενημερώνουμε πάλι, για τη διάσπαση που θα προσπαθηθεί από το Υπουργείο στους αναπληρωτές χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες. Διάσπαση που θα επιχειρηθεί να ενταθεί ίσως βάζοντας όριο ΚΑΙ στα "χαμηλά" της προϋπηρεσίας κι ενδεχομένως όχι μόνο ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για μόνιμο διορισμό.

Απέναντι σε όλα αυτά ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ και οι ΠΡΩΤΟΙ που μιλήσαμε για την ανάγκη με την κατάργηση του υπάρχοντος νόμου να περάσουμε σε μια μεταβατική χρονική περίοδο που θα δοθεί λύση, νομοθετικά και σαφώς χρονικά προσδιορισμένη, στη λογική απαίτηση μονιμοποίησης των ήδη εργαζομένων αναπληρωτών, ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.

Πρόταση που εδράζεται και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς της Ιταλίας και που το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζεται εκεί είναι οι επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, δηλαδή η προϋπηρεσία.

Δυστυχώς όμως, ακόμη και συνάδελφοι αναπληρωτές μπαίνουν στη λογική των διαφόρων συμφερόντων και της απόλυτης παραδοχής μιας αμφίβολης ορθότητας όσων, πολλες φορές αντιφατικών κι αναληθών, διαδίδει το Υπουργειο δια των φερεφώνων του κι αντί ν' απαιτήσουν, όπως είναι λογικό, τα μέγιστα, τα λογικά και τα δίκαια για όλους, αβαντάρουν με το "δε μπορεί να γίνει αλλιώς" το τέλος της προϋπηρεσίας και τον αποκλεισμό και την ανεργία των συναδέλφων τους που σύντομα έρχεται.

Τονίζουμε πως τίποτε δεν είναι πιο ψευδές απ' το "δε μπορεί να γίνει αλλιώς" αφού η καθαρή αλήθεια είναι πως το Υπουργείο νομοθετεί τον τρόπο και τα κριτήρια προσλήψεων-διορισμών ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ….. "

13/11/18 (πρώτη αναφορά στο προσοντολόγιο)

"…. -επειδή γι άλλη μια φορά ετοιμάζονται πίνακες κατάταξης ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ μετά από 10 χρόνια μηδενικών διορισμών

-επειδή με το νέο σύστημα πινάκων προσλήψεων σβήνεται η προϋπηρεσία ετών των αναπληρωτών με τεχνάσματα (ταβάνι 84 μηνες) κι όση μένει εξαφανίζεται πλέον, με τα διάφορα μοριοδοτούμενα κριτήρια, απαξιώνοντας εμπειρία και προφορά έως και 17 ετών

-επειδή επιχειρείται να εισαχθεί το ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ κατηγοριοποιώντας τους αναπληρωτές κι υποβιβάζοντας τους σε συναδέλφους περιορισμένων προσόντων

-επειδή κι αυτή η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους αναπληρωτες και "ξέχασε" τα όσα υποσχόταν όχι μόνο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μέχρι σήμερα

-επειδή για την ανεργία των νέων πτυχιούχων ο Υπουργός "κατηγορεί" τους αναπληρωτές προωθώντας έναν απαράδεκτο κιιδιότυπο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρατσισμό…. "

15/12/18

"…. Εδώ είμαστε λοιπόν, λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση του νέου συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών και κάποιων (θα δούμε πόσοι θ' αφορούν την Α/βάθμια τελικά) μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Ένα σύστημα που, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στους σημερινούς πίνακες και θ' αφήσει αναπληρωτές με χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι και άνεργους, και δε συζητάμε εδώ για την ανήθικη, άδικη, παράλογη στέρηση απ' αυτούς, κάθε ελπίδας για τη μονιμοποίηση τους.

Η επιλογή της εξίσωσης (50%-50%) των κριτηρίων με την προϋπηρεσία (είτε με 84 είτε με 120 μήνες είτε με άλλο πλαφόν)…. "

….ο καθείς μας λοιπόν ας αναλογιστεί αν έχει και ποιες είναι οι ευθύνες του για τις προειδοποιήσεις που δεν έλαβε υπόψη και για τα όσα του υποδείχτηκαν κι αδράνησε να

….ο καθείς μας λοιπόν ας αναλογιστεί αν έχει και ποιες είναι οι ευθύνες του για τις προειδοποιήσεις που δεν έλαβε υπόψη και για τα όσα του υποδείχτηκαν κι αδράνησε να κάνει. Ας κρίνει και τις επιλογές του.

Κι είναι αναγκαίο να το κάνει αυτό γιατί εμείς τη σημαία του αγώνα δεν την υποστείλλαμε κι ούτε πρόκειται!

Μόνο που τώρα ο αγώνας αυτός έγινε πιο απαιτητικός, πιο ουσιαστικός και κυρίως πιο καθοριστικός και δε μπορεί να δίνεται χωρίς τη συμμετοχή και την παρουσία σου.

Τελευταίες ειδήσεις για την παιδεία και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στο ipaideia.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral