Ο πρωθυπουργός , με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξηγεί την σημασία της .

Ο πρωθυπουργός στις αναρτήσεις του δείχνει τις ειδικότητες των οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά.

Όπως για παράδειγμα, ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, ο τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας, ο τεχνικός μαγειρικής τέχνης κ.α. Αυτά τα επαγγέλματα εμφανίζονται ως αυτά που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, ή προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης ή ακόμα και έχουν μέλλον.

Παράλληλα με το βίντεο, ο πρωθυπουργός δημοσιεύει και γραφήματα στα οποία γίνονται αναφορές στο αντίκρυσμα των πτυχίων που χορηγούνται από τις σχολές, στηνκαι στην αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ.

Όπως αναφέρεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μαζί με την αναβάθμιση των θα οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση για τους νέους. Στο ερώτημα «γιατί είναι σημαντική η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» η απάντηση που δίνεται είναι «διασφαλίζει πως οι φοιτητές των μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κάθε σχολής. Σήμερα 30% των φοιτητών δεν αποφοιτούν ποτέ. Ενώ πολλοί φοιτούν σε σχολές για τις οποίες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτοί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους επενδύουν σε χρόνο και χρήμα σε μία διαδρομή που αποδεικνύεται τελικά αδιέξοδη».

Στο ερώτημα γιατί είναι σημαντική η αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ η απάντηση που δίνεται είναι: «η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ στην ΕΕ, ενώ το 36% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν βρίσκει τα στελέχη που έχει ανάγκη. Κι όμως οι απόφοιτοι των κατά μέσο όρο βρίσκουν δουλειά σε 7 μήνες από την αποφοίτησή τους. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το 25% των σπουδαστών ΙΕΚ έχουν πτυχίο ΑΕΙ».

Συνεχίζουν οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού λέγοντας: Τα δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάσταση, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Παραδείγματα σπουδών:

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,
Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ,
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας,
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων,
Τεχνικός Φωτογραφίας,
Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων
Πηγών Ενέργειας,
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ

«Οι νέοι μας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν να σπουδάζουν σε πεδία που τους ενδιαφέρουν. Να αποφοιτούν, γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σπουδές. Να έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και μέσω σπουδών σε ποιοτικά Δημόσια ΙΕΚ» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Οι αναρτήσεις:

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ