Μητσοτάκης για σχολεία: Ανοίγουν με σχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/04/2020 - 17:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανοίγουν τα σχολεία: Πότε θα εξεταστεί αν θα τα Δημοτικά – Ανοιχτό το θέμα διατίμησης στις μάσκες, είπε ο πρωθυπουργός – Όλα όσα ανέφερε για τα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία – Νίκη Κεραμέως: Αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το θέμα της διατίμησης, του ελέγχου των τιμών στις μάσκες. «Δεν προσπερνώ το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και επιχειρηματολόγησε γιατί είναι αναγκαία η χρήση τους, ενώ επισήμανε ότι έχει γίνει μεγάλη παραγγελία για μάσκες για το υγειονομικό προσωπικό με ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας. Παράλληλα, είπε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα ληφθούν στις 20 Μαϊου. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στο ζήτημα των ΚΕΚ, για να πει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε λεφτά και αν υπάρχει σκάνδαλο βαρύνει περισσότερο την προηγούμενη κυβέρνηση, «αφού εμείς δεν δώσαμε τα λεφτά». Οπως είπε όμως, η συγκεκριμένη αγορά είναι προβληματική, δεν διορθώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθεί τώρα- «θα φτιάξουμε την αγορά της κατάρτισης», είπε.

Πιο αναλυτικά, για τα σχολεία είπε:

Είναι διαφορετικό να υπάρχει επιστημονική διαφωνία και διαφορετικό να δημιουργούμε αίσθημα ανασφάλειας. Κάποιες εφημερίδες κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν και είναι λάθος Κάποιες χώρες ανοίγουν τα τους για πολλούς λόγους: κοινωνικούς, ψυχολογικούς, οικονομικούς κ.α. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που υποστηρίζουν το άνοιγμα σχολείων. Σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα. Στην αρχή υπήρχε η άποψη ότι τα παιδία μπορεί να έιναι υγειονομικές βόμβες. Σήμερα δεν υποστηρίζεται αυτή η άποψη. Σήμερα επικρατεί η άποψη ότι τα παιδία κολλάνε πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα. Ανοίγουμε τα σχολεία με σχέδιο με αποστάσεις και απαραίτητα μέτρα για να μπορουμε να επιτρέψουμε το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις.

Οι εισηγήσεις ειδικών ήταν για πιο άνοιγμα σχολείων. Κρατούμε τα Δημοτικά κλειστά. Θα εξετάσουμε το ζήτημα και θα εξετάσουμε το ζήτημα στις 20 Μαΐου. Κάνω έκκληση ότι αυτό το ζήτημα είναι επιστημονικό. Να μην κάνουμε πολιτική σπέκουλα. Θα δημιουργήσουμε πρόσθετη ανασφάλεια σε γονείς και παιδιά. Τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδύκτιο τα παιδία που έχουν προβλήματα ή εντάσεις στο σπίτι ή την υποστήριξη να έχουν τηλεκπαίδευση είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με παιδιά που έχουν δυνατότητα να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ή σε δημόσια που κάνουν τηλεκπαίδευση. Εχουμε πάρει την απόφαση και αυτή η απόφαση ήταν ομόφωνη απο την επιστημονική επιτροπή. Μην κάνετε σπέκουλα κ. Τσίπρα. Αυτό το σχέδιο ήταν καλά μελετημένο. Εϊναι σχέδιο και αν χρειάζεται αναπροσαρμογή θα το κάνουμε. Το άνοιγμα στην καθημερινότητα είναι πιο δύσκολο. Απαιτεί ατομική υπευθυνότητα αλλά δεν πετάμε το μπαλάκι στους πολίτες. Ολοι μαζί είμαστε σε αυτή την μεγάλη περιπέτεια. Αν αποτύχουμε, θα είναι συλλογική αποτυχία. Ποιος θέλει να πανηγυρίζει πάνω στα συντρίμμια. Υπάρχει σκοτεινός κόσμος στο διαδύκτιο που επενδύει στην αποτυχία. Μην τους ακολουθήσουμε. Ας τους αφήσουμε στα τάρταρα του διαδικτύου όλα αυτά τα άθλια τρολ που σπεκουλάρουν.

Ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή

Ανοίγουν τα σχολεία – Νίκη Κεραμέως: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας- Τι είπε για τις μάσκες

Τι εξυπηρετεί το «άνοιγμα» των σχολείων;

Φίλης: Θέατρο του παραλόγου το άνοιγμα των σχολείων μόνο για 10 ημέρες  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: