Η υφυπουργός παιδείας, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», πώς θα γίνουν έγκαιρα οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι τη νέα σχολική χρονιά.

Η υφυπουργός δήλωσε: «Περιμένουμε και πάρα πολύ έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά. Eίμαστε σε φάση συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών που είναι αρμόδιο, γιατί, όπως ξέρετε, ισχύει πάντα ο κανόνας ένας φεύγει ένας έρχεται, για την αναπλήρωση των κενών, με δεδομένο ότι φέτος έχουμε και την αποχώρηση, λόγω ρυθμίσεων συνταξιοδοτικών, πάνω από 6.000 εκπαιδευτικών.

Άρα λοιπόν, καταγράφοντας τα κενά, γνωρίζοντας τις αδυναμίες, θα κάνουμε όπως κάναμε και πέρυσι, έγκαιρα την κάλυψη των κενών και είμαστε επίσης και σε φάση επεξεργασίας νομοθετικών πρωτοβουλιών, τις οποίες το υπουργείο θα ανακοινώσει μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία και με τους συνδικαλιστές». Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η ίδια επεσήμανε ότι εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές επισημαίνοντας ότι ήταν λύση επιβεβλημένη η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση.

«Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή» τόνισε, λέγοντας ότι «οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,9. Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις από γονείς, η κ.Μακρή είπε ότι υπήρχε μια μήνυση στην Κρήτη, ενώ διευκρίνισε ότι εάν εκπαιδευτικός, εφαρμόζοντας τον νόμο, μηνυθεί τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία. Για το ένα τεστ που θα ισχύσει από εβδομάδα, εξήγησε ότι επειδή υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης, κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία.

Υπουργειο Παιδείας: Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών – ACT- ACTive citizenship

Τζούφη: Η Ελάχιστη Βάση στερεί σε 30.000 μαθητές/τριες σπουδές στα ΑΕΙ

Voucher 200 ευρώ: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος- ΝΕΟΙ δικαιούχοι