«Συναγερμός» για τις – «Στον αέρα» οι διευθυντές σχολείων 2,5 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς από τον εκβιασμό για μη συμμετοχή στις απεργίες κατά της τιμωρητικής

Ειδικότερα, μεθοδική προσπάθεια να δυναμιτιστεί το κλίμα σε όλη την , αλλά και οι ευρωεκλογές, καταβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως περιέγραψε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη ο Νεκτάριος Κορδής, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

«Αυτό που κάνει τώρα είναι να στείλει 2 έγγραφα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Γιάννης Κατσαρός, κατ’ εντολή του υπουργού.

Το ένα στις 20 Μαρτίου και το άλλο προχθές.

Στο ένα απειλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και στο δεύτερο λέει ότι αν δεν εφαρμοστεί η αξιολόγηση οι διευθυντές θα παυθούν και θα καθαιρεθούν.

Δηλαδή λέει σε ένα στέλεχος ότι αν συμμετέχει σε απεργία του κλάδου και ακολουθήσει τις αποφάσεις των συνδικάτων, τιμωρείται. Παύεται και καθαιρείται», τόνισε ο κ. Κορδής.

Η συγκυρία είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις τους, όπως εκτίμησε ο ίδιος. «Δυόμιση μήνες πριν τις Πανελλαδικές θέλει να καθαιρέσει διευθυντές σχολείων. Δυόμιση μήνες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς θέλει να αντικαταστήσει διευθυντές αναστατώνοντας την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θέλει ουσιαστικά να πάει σε μετωπική αντιπαράθεση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

Νωρίτερα ο ίδιος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συνέχεια και συνέπεια, τόσο στις αντιδημοκρατικές εκτροπές όσο και στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια. Υλοποιείται συγκεκριμένο σχέδιο από τον Ιούλιο του 2019 … έχει διαλύσει όλες τις δομές της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης … η παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι άλλη μία πτυχή … έχει συγκεκριμένη στόχευση, την ιδιωτικοποίηση όλων αυτών των δομών … και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση … Ήδη ζούμε την κοινωνία των δύο τρίτων, θα έχουμε μία χώρα για λίγους».

Θύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει όλο το πλαίσιο της εκτρωματικής ατομικής αξιολόγησης. Υπήρχε πλαίσιο αξιολόγησης του έργου της εκπαιδευτικής μονάδας, αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα, που είχε ψηφιστεί από τις Ομοσπονδίες … Έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ, αρχικά η Νίκη Κεραμέως και στη συνέχεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης και φέρνουν 2 νόμους με τους οποίους θέλουν να επαναφέρουν την τιμωρητική αξιολόγηση, βάσει της οποίας είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά του δημόσιου δωρεάν σχολείου ο εκπαιδευτικός. Δίνουμε μεγάλο αγώνα με μεγάλη μαζικότητα από το 2020-2021, όταν ψηφίστηκαν οι νόμοι 4692/2020 και 4823/2021, όχι γιατί δεν θέλουμε να αξιολογηθούμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το ιδεοληπτικό πλαίσιο η κυβέρνηση της ΝΔ».

ΑΥΓΗ