: Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και η έλλειψη καθαριότητας οδήγησαν σε συρροή στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίας, όπως αναφέρουν οι μαθητές σε ανακοίνωση τους.

Αναλυτικά η επιστολή

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στο e-koufalia αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Κουφαλίων, ώστε και εσείς να δώσετε τις άμεσες λύσεις που είναι αναγκαίες.

Το πρώτο θέμα αφορά την καθαριότητα στο , καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα οι αίθουσες και οι χώροι του σχολείου να μην είναι καθαροί όπως πρέπει. Ειδικά στην περίοδο που ζούμε με την πανδημία του Covid 19, έχουμε ανάγκη εκτός από τους καθαρούς χώρους και την συχνότερη απολύμανση από συνεργείο, ειδικά όταν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη κρούσματος.

Το δεύτερο θέμα αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της ειδικότητας Οχημάτων στη Γ’ τάξη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τα εργαστήρια να γίνονται με 26 μαθητές ενώ οι θέσεις εργασίας και ο εξοπλισμός στα εργαστήρια είναι για 14 μαθητές. Δηλαδή μάθημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποβάθμιση του μαθήματος, ενώ δημιουργείται και θέμα ασφάλειας. Το θέμα ασφάλειας γίνεται πιο έντονο λόγω Covid 19. Δεν είναι τυχαίο ότι τα 13 από τα 20 κρούσματα του σχολείου εντοπίστηκαν στο τμήμα Οχημάτων.

Θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα και λειτουργήσουν δυο τμήματα αν δεν υπήρχαν οι ελλείψεις καθηγητών, αφού χρειάζονται άλλοι δυο μηχανολόγοι. Το πρόβλημα με τις ελλείψεις το αντιμετωπίζουμε στο σχολείο κάθε χρόνο και αφορά και άλλες ειδικότητες. Αυτή την περίοδο στα μέσα Νοεμβρίου, έχουμε ελλείψεις και στους τομείς Αισθητικής και Γεωπονίας.

Οι μαθητές του μας έχουν επιλέξει το με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε εποχή κρίσης, ενώ πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια. Περιμένουμε λοιπόν να στηριχτούμε από το σχολείο στην προσπάθειά μας.

Ζητάμε λοιπόν την παρέμβασή σας για να μπορέσει το σχολείο μας να λειτουργήσει όπως πρέπει και με ασφάλεια για όλους, μαθητές και καθηγητές.

Οι μαθητές οι 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων στο πλευρό του 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων:

Σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων, εκφράζει την υποστήριξή της στην διαμαρτυρία του 1ου ΕΠΑΛ Κουφαλίων. Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του μαθήματος. Στεκόμαστε πλάι στους συμμαθητές και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Με εκτίμηση το 15μελές του 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων και 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ