Όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στον Ελλάδα FM 94,3 Δείτε στο ipaidia.gr αναλυτικά τι είπε  ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας.

Πάνω από 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών

«Φέτος κάναμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ έχουμε ξεπεράσει τις 50.000, μια ολόκληρη πόλη, προσλήψεις τόσο νωρίς και στην Α και στη Β Φάση, από τον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο. Στην Ειδική Αγωγή για παράδειγμα τα ελάχιστα κενά που παρουσιάζονται είναι από τη μη ανάληψη προσληφθέντων ή από κάποιες έκτακτες ανάγκες αδειών κ.λ.π. των τελευταίων ετών».

Αύξηση στην Παράλληλη Στήριξη

«Αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη φέτος σε σχέση με πριν από 3 χρόνια είχαμε 95% αύξηση και στο Εδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ήταν 40% η αύξηση και στους Σχολικούς Νοσηλευτές 80%».

Δυναμική η κατάσταση εκπαιδευτικών-σχολείων

«Η κατάσταση των 180.000 εκπαιδευτικών και των 14.500 σχολείων είναι δυναμική. Για παράδειγμα τώρα στην Γ Φάση προσλήψεων επεξεργαζόμαστε και Παράλληλη Στήριξη και Σχολικούς Νοσηλευτές και ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης και ΕΒΠ, για να προσλάβουμε, σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλυφθούν οι αποτυπωθείσες από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ανάγκες, με βάση όμως τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών».

Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι για κάποιες περιοχές

«Υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα στηρίξουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, υπάρχουν περιοχές που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσληφθούν και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές. Στα ΣΜΕΑΕ η αναλογία είναι 1 προς 2 περίπου. Είναι γεμάτα όλα τα σχολεία με όλες τις ειδικότητες. Είναι τεράστιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή».

Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ

Για τα κενά Φιλολόγων ΕΑΕ ο κος Κόπτσης ανέφερε πως δεν μπορεί να πει κάτι γιατί το ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας των στοιχείων, πιστεύει δε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τη Β Φάση προσλήψεων επεσήμανε πως «είχαμε ξεπεράσει το 85% κάλυψη κενών στις ΣΜΕΑΕ στους Φιλολόγους ΕΑΕ».

Τμήμα Ενταξης 7ου Γυμνασίου Καβάλας

Αναφορικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που αφορά στo Τμήμα Ένταξης του σχολείου, όπου οι ανάγκες του καλύπτονται από μία εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ03 και εξ αυτού του λόγου ζητούν από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διάθεση εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ02, ο κος Κόπτσης δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα μετά από αποστολή των σχετικών στοιχείων από τη δημοσιογράφο.