ΚΝΕ: Σε κανέναν φοιτητικό σύλλογο δεν έχει υιοθετηθεί αίτημα να μην εξετάζονται οι φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2020 - 12:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Μόνο ως αυτοσαρκαστική μπορεί να θεωρηθεί από τους φοιτητές η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τίτλο "στα 5 μαθήματα το πτυχίο δώρο", όταν είναι πασίγνωστα τα κυκλώματα αντιγραφών, τα ρουσφέτια και οι εκβιασμοί που στήνει στα Πανεπιστήμια», αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της «με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την εξεταστική των φοιτητών».

«Η παράταξη της ΝΔ, με κουτοπόνηρο τρόπο -φυσιογνωμικό στοιχείο της ΔΑΠ, επιλέγει να προβάλει αιτήματα που δεν έχουν υιοθετηθεί από τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, μόνο και μόνο για να κρύψει την ενοχή της για την πολιτική της κυβέρνησης που έχει «τινάξει στον αέρα» όχι μόνο την εξεταστική, αλλά συνολικά τις σπουδές των φοιτητών. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων -όταν εμφανίζονταν οι εκλεγμένοι της στα διοικητικά συμβούλια- καταψήφιζε τις διεκδικήσεις των φοιτητών για εξασφάλιση διά ζώσης εξεταστικής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση κ.λπ» προσθέτει η ΚΝΕ.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «αυτή τη στάση της ΔΑΠ πήραν ως «πάσα» ορισμένοι δημοσιογράφοι, που, ως "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης, βρήκαν ευκαιρία να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, τη στιγμή που τόσο καιρό δεν έχουν αφιερώσει λέξη για τα προβλήματα των φοιτητών. Αν άφηναν πίσω την απέχθειά τους για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και διασταύρωναν τις πληροφορίες τους, θα έβρισκαν ότι πουθενά σε όλη την Ελλάδα, σε κανέναν φοιτητικό σύλλογο, δεν έχει υιοθετηθεί αίτημα να μην εξετάζονται οι φοιτητές! Αντίθετα, οι φοιτητές με τους συλλόγους τους διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους!».

«Υ.Γ. Προτείνουμε στις δυνάμεις της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια, στα παιδιά της "αριστείας" των ΚΕΚ Βρούτση ή αλλιώς "Σκόιλ ελικικού" να μετατρέψουν τον τίτλο της ανακοίνωσής τους σε επίσημο σύνθημά τους! Έτσι θα παραμείνουν πιστοί και στις αρχές τους…» καταλήγει το σχόλιο της ΚΝΕ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: