Κλειστά σχολεία: Τι ζητούν οι σχολικοί κυλικειάρχες

Κλειστά σχολεία: Τι ζητούν οι σχολικοί κυλικειάρχες

Το ΔΣ του Σωματείου Σχολικών Αττικής βλέποντας τις συνεχείς ανακοινώσεις για την που έχει σαν αποτέλεσμα να βάζει όλους τους συναδέλφους σε 6/μήνη ανεργία τουλάχιστον, καλεί την Κυβέρνηση, τα Αρμόδιά Υπουργεία και τους Δήμους να δώσουν άμεσες απαντήσεις στα παρακάτω αιτήματα :

Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Αττικής

1. Άμεσα να καταβληθούν τα 800 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση χωρίς περιορισμούς γιατί το 80% των σχολικών κυλικείων ανήκουν στις μικρές επιχειρήσεις απαλλασσόμενες από ΦΠΑ

2. Τη μη καταβολή του μισθώματος 2019-2020. Όχι μόνο στην αναβολή της καταβολής του μισθώματος, διότι η συντριπτική πλειοψηφία εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη υφίστανται και μεγάλη ζημιά από το πέταγμα ληγμένων προϊόντων που θα εχει σαν αποτέλεσμα με την έναρξη της νέας, αμφίβολης, σχολικής χρονιάς να αρχίσει με χρέη που θα είναι αδύνατον να αποπληρωθούν.

3. Να δώσει το δικαίωμα σε όσους κυλικειάρχες επιθυμούν να αφήσουν το σχολικό κυλικείο και όχι να είναι όμηροι της ανεργίας και της ανέχειας

4. Αναστολή όλων των πλειοδοτικών διαγωνισμών μέχρι την πραγματική ολοκλήρωσή των 9 ετών.

5. Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος σε έναν κλάδο όπου είναι ζήτημα αν δουλεύει 150 μέρες το χρόνο, χωρίς να αναφέρουμε την τωρινή κατάσταση.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι τα ελάχιστα για να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση πάνω από 8000 Οικογένειες σε όλη την Ελλάδα οι οποίες πάνω από το 50% είναι μονογονεϊκές.

Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες 2020 και με τα κλειστά σχολεία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !