Κεραμέως: Οι μαθητές δεν πρέπει να χάνουν διδακτικές ώρες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2020 - 16:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις του ipaidia.gr στο google news

Στην εκπομπή «Πρωινή Τύποι» του ΑΝΤ1 παρευρέθη η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, παραθέτωντας σύντομη συνέντευξη για ζητήματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας. Η Ελλάδα υστερεί σε διδακτικές ώρες, σε σύγκριση με τις χώρες του ΟΟΣΑ. Τι ανέφερε για τις . Συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στον ΑΝΤ1

Σχετικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών, η έκανε λόγο για αποκατάσταση του νοήματος της εορτής, καθώς στο παρελθόν οι μαθητές απλώς έμεναν στο σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Σχετικά με την διδασκαλία μαθημάτων, τόνισε ότι η Ελλάδα υστερεί σε ώρες διδασκαλίας συγκριτικά με τις χώρες του ΟΟΣΑ και μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην χάνουν διδακτικές ώρες οι μαθητές.

Μέλημα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στην προσχολική αγωγή, ενισχύοντας τα προγράμματα σπουδών και εισάγοντας νέες δραστηριότητες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός, τα προγράμματα σπουδών αναθεωρήθηκαν για τελευταία φορά το 2002.

Πάνω από το 70% των προνηπίων φοιτούν σε νηπιαγωγεία, κάτι που συνιστά επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Αναπληρωτές νηπιαγωγοί προς Κεραμέως: Στο Νηπιαγωγείο δεν υφίστανται διακριτά αντικείμενα μάθησης

Σχετικά με τις , η υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τις επικείμενες αλλαγές από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τη δίχρονη προσχολική αγωγή, και συνεχίζοντας προς τις ανώτερες βαθμίδες. Για τις , η υπουργός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας υπήρξαν περιορισμένες ώστε να μην επηρεαστεί ο προγραμματισμός των υποψηφίων.

Προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η εκπόνηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, όσο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιμόρφωσης είναι χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερομένων.

Σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς, η υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην Ειδική Αγωγή, αναφέροντας πως η διαδικασία διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη Γενική Εκπαίδευση, αναμένεται 10.500 εκπαιδευτικοί να διοριστούν στα δύο επόμενα χρόνια.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να επενδύσει στον εκπαιδευτικό, εξηγώντας πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το μέτρο οι πίνακες να έχουν ισχύ διετίας, ώστε να προσμετράται ταχύτερα η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της επαναφοράς της διπλής μοριοδότησης για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Νίκη Κεραμέως: 7.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα δύο χρόνια

Κεραμέως: Διπλή μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: