Νίκη Κεραμέως για σχολικές αργίες, διπλή μοριοδότηση και διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2020 - 11:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε θέματα εκπαίδευσης όπως σχολικές αργίες, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσμέτρηση προυπηρεσίας αναπληρωτών αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Σεχτικά με τις Αργίες η Υπουργός Παιδείας ανέφερε Εμείς αποκαταστήσαμε την γιορτή αλλά θα γίνονται και μαθήματα. Γιατί να μην γίνονται μαθήματα; Είναι μέλημά μας να μην χάνονται μαθήματα. Σε κάποια συγκριτικά στοιχεία είμαστε χαμηλότερα από άλλες χώρες του ΟΟΣΑ σχετικά με τις διδακτικές ώρες συνολικά. Άρα είναι μέλημά μας να μην χάνουν τα παιδιά μας ώρες.

Σε ερώτηση αν είναι στους στόχους η κατάργηση και άλλων αργιών η Υπουργός Παιδείας Ν. απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση αυτή τη στιγμή Σχετικά με τους μόνιμους  διορισμούς εκπαιδευτικών ανέφερεε οτι είμαστε στα τελευταία στάδια της διαδικασίας για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή. Στη γενική εκπαίδευση η Υπουργός Παιδείας  τόνισε ότι προβαίνουμε τα επόμενα δύο χρόνια σε 10.500 μόνιμους διορισμούς, μέχρι το 2021.

Επένδυση στον εκπαιδευτικό

Πρώτο μέλημά μας είναι να επενδύσουμε στον εκπαιδευτικό με πάρα πολλούς τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι ο . Ο δεύτερος είναι να προσμετράται πιο γρήγορα η προϋπηρεσία του για αυτό εχουμε ανακοινώσει, ότι ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση κλείδωνε τους πίνακες για τρία χρόνια, ότι πρέπει να μειώσουμε αυτή τη διάρκεια των πινάκων για να προσμετράται πιο γρήγορα η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών.

Επαναφέρουμε τη διπλή μοριοδότηση για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές που είχε καταργηθεί και αυτό είναι σεβασμός προς τον εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συλλέγουν μόρια πρέπει αυτά να τους πιστώνονται το γρηγορότερο.

Παράλληλα από το Δημαρχείο της Καλαμάτας όπου ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη της και Θρησκευμάτων η Υπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρόσφατα πρότεινε και αφορά τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών που θα θεσπιστούν ξεκινώντας, από το Νηπιαγωγείο με την εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου, ενώ θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία προτύπων σχολείων σε όλη τη χώρα.
Επίσης τοποθετήθηκε σε ερωτήσεις σχετικά με την εξίσωση πτυχίων από τα Κολλέγια και για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση.

Κεραμέως στην Καλαμάτα: Ξεκινάμε τις αλλαγές από κάτω προς τα πάνω, από την Προσχολική εκπαίδευση

Κεραμέως: Διπλή μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο ipaidia.gr

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: