Κεραμέως για Πανελλήνιες 2021, βάσεις, αιώνιους φοιτητές και άνοιγμα σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/12/2020 - 09:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2020 - 16:06

: Τι είπε η Υπουργός Παιδείας αναφορικά με το άνοιγμα των - Ποιά ημερομηνία γίνεται προσπάθεια για να ανοίξουν και πάλι...

Στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, που έχουν ως στόχο να διορθώσουν «παθογένειες δεκαετιών» σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- η Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, πρόκειται για προτάσεις υπό συζήτηση, με την εισήγηση να εφαρμοστούν από φέτος, υπογραμμίζοντας πως δεν επηρεάζουν σε τίποτα την προετοιμασία των μαθητών για τις .

«Ενθαρρύνουμε τους υποψηφίους να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές», εξήγησε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στη διπλή κατάθεση δελτίου που προωθείται.

«Βλέπουμε φοιτητές να καταλήγουν σε τμήματα για τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία εισαγωγής σε δύο φάσεις, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία επιλογής», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού των στα , η κυρία Κεραμέως εξέφρασε τη βεβαιότητά της για αυτό, συμπληρώνοντας πως θα μπει ένα τέλος και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, «μιας και σήμερα ένα 30% δεν αποφοιτά ποτέ».

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία και το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Είναι προτεραιότητά μας το άνοιγμα των σχολείων. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, κρίνοντας βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών».

Εκπαιδευτικοί: Tα σχολεία μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά αν η κυβέρνηση δε στέκονταν εμπόδιο

Άνοιγμα σχολείων: Τα πιθανά σενάρια

Πότε ανοίγουν τα σχολεία, πότε σταματάει η τηλεκπαίδευση, πώς θα γίνουν τα διαγωνίσματα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: