ΚΕΔΕ-Εργαζόμενοι: Κίνδυνος «λουκέτου» στα δημοτικά ΚΔΑΠ

ΚΕΔΕ-Εργαζόμενοι: Κίνδυνος «λουκέτου» στα δημοτικά ΚΔΑΠ

Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα επόμενα δύο χρόνια στα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, λόγω της ληψής χρηματοδότησης, επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Γ. Παπαχατζής μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, στην οποία τέθηκε το θέμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχατζής σημείωσε ότι σήμερα, πλέον, το 60% της συνολικής χρηματοδότησης για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, κατευθύνεται σε ιδιωτικές δομές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα τα δημοτικά κέντρα, εξαιτίας των περιορισμένων πόρων.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα το ποσοστό χρηματοδότησης των ιδιωτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αναμένεται να αυξηθεί σε βάρος των δημοτικών, τονίζοντας ότι ότι αν συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο τα επόμενα δύο χρόνια πολλές δημοτικές δομές κινδυνεύουν με κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους, παιδιά και γονείς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων, σημείωσε ότι προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές και να μην χάσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι προτείνεται να υπάρξει για το ΚΔΑΠ ένα μοντέλο ανάλογο με το «Βοήθεια στο Σπίτι» για μονιμοποίηση του προγράμματος και του προσωπικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σ. Δανιηλίδη, Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αναπτύσσονται ραγδαία, σε βάρος των δημοτικών.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !