Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Καταγγελία για τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Τετάρτη 24-1-2018 – Ώρα 14.00.

Εδώ και τρεις μήνες στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα για την υγεία των μαθητών και του Εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που εργάζεται εκεί, καθώς λόγω της παρουσίας ποντικιών στο κτίριο, το οποίο είναι ιδιωτικό (παλιά βιοτεχνία) μισθωμένο, και ακατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση, έχουν εμφανισθεί κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μιας νόσου που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετώντας τις πολιτικές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, οδηγεί τα σχολεία σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Παρότι τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο στο παραπάνω σχολείο αλλά και σε άλλα τις περιοχής μας ( π.χ. ΕΕΕΕΚ Θέρμης, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΙΝΑΑ) ΠΕΥΚΩΝ  κ.α. ) η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την επίλυση τους.

Αυτή η κατάσταση είναι ένα δείγμα της κανονικότητας που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Το 2018 παιδιά, και μάλιστα με ειδικές ανάγκες, να καλούνται να κάνουν μάθημα σε παλιά βιοτεχνία αντιμέτωπα με κρούσματα λεπτοσπείρωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τις αρχές του Νοέμβρη του 2017 εντοπίστηκαν τρωκτικά και ακαθαρσίες και παρά τις συνεχείς  ενέργειες του σχολείου προς τους αρμόδιους φορείς και τις προσπάθειες απολύμανσης και μυοκτονίας, μετά από τις οποίες παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας (έξαρση αλλεργιών, συμπτώματα του αναπνευστικού, περίεργη υπόγευση, ερεθισμένα κόκκινα και πρησμένα μάτια, πυρετός, φλεγμονές, ρινορραγίες, διάρροιες, ατονία κ.α. ) σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς., το πρόβλημα εξακολουθεί θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Ήδη έχουν διαγνωστεί, μέχρι στιγμής, συνολικά 15 κρούσματα λεπτοσπείρωσης που αφορούν μαθητές εκπαιδευτικούς βοηθητικό προσωπικό και φοιτητές που κάνουν την  πρακτική τους στο σχολείο.

Ενώ λοιπόν το Σάββατο 20-1-2018 ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα κλείσει μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών και του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στο σχολείο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Επειδή λοιπόν το πρόβλημα, που αφορά την υγεία και την ασφάλεια, είναι πολύ σοβαρό, , απαιτούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σχολείου, από την κυβέρνηση, την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Εκπαίδευσης. τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, αντί να μεταθέτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη, να αναλάβουν  και  να δώσουν άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα.

Απαιτούμε

Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων που θα

καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/θμιας και β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας

 Τετάρτη 24-1-2018 στις 14:00 μ.μ.

 

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

 

 

Αρίδας Εμμανουήλ                                                                       Σαρδέλης Αναστάσιος