Χθες πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Μακεδονίας – Θράκης, με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση.

H ανακοίνωση:

Προσβλέποντας στη συνέχιση της γόνιμης και ειλικρινούς συνεργασίας που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ευελπιστούμε ότι και από την νέα σας θέση θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Η Ένωσή μας εκπροσωπεί τους διοικητικούς υπαλλήλους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στη Μακεδονία και τη Θράκη οι οποίες υπάγονται διοικητικά στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ.

Στην συνάντησή μας, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα θέματα και τα προβλήματα των Περιφερειακών Υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

–          Υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.

–          Στέρηση του δικαιώματος ιεραρχικής εξέλιξης στη θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών.

–          Μη έκδοση προκηρύξεων επιλογής διοικητικών προϊσταμένων.

–          Επίλυση των προβλημάτων του Αυτοτελούς Τμήματος Προσωπικού Περιφερειακών Υπηρεσιών.

–          Ανάγκη αναπροσαρμογής των οργανικών θέσεων του ΠΔ18/ΦΕΚ 31/23-02-2018 τ΄Α 2018.

–          Ανάγκη συμπερίληψης όλων των υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ στο κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου σε προγράμματα επιμόρφωσης.

–          Ανάγκη αυτόνομων προϋπολογισμών για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις     Εκπαίδευσης για τα μισθώματα και τις λειτουργικές τους δαπάνες.