Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα το νέο του , σχετικά με την Αναβάθμιση του Σχολείου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ. Θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου, όπου και θα παρουσιαστεί αναλυτικά, ενώ παράλληλα θα σας αποσταλεί και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Νίκη Κεραμέως: Πρόσκληση σε διάλογο για το νέο νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση του Σχολείου

Αξιότιμε κύριε/κυρία …,

Στο πλαίσιο του διαλόγου που σταθερά επιδιώκουμε με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων και τους φορείς, σας προσκαλούμε […] σε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των ».

Το εν λόγω νομοθέτημα περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

Ι) Τη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας, καθώς η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι άμεσα συναρτώμενη με το βαθμό αποκέντρωσής τους, τομέα στον οποίο η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες.

ΙΙ) Την των εκπαιδευτικών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΙΙΙ) Τις δομές εκπαίδευσης, για την περαιτέρω συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του σχολείου.

ΙV) Την εκκλησιαστική εκπαίδευση, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Αναμένοντας τον εποικοδομητικό μας διάλογο.

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως