Υπουργείο Παιδείας: Η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες 2020

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2020 - 17:16 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 09/04/2020 - 17:35

Πανελλήνιες 2020: Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

: Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Για την ώρα άγνωστη παραμένει η ημερομηνία έναρξης για τις ενώ το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως θα διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες και πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕΛ

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2020: «Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει το «μαρτύριο της σταγόνας» στους μαθητές της Γ’ Λυκείου»

Πανελλήνιες 2020: Μείωση της ύλης - Ο ρόλος του Σ. Τσιόδρα

Πανελλήνιες 2020-Κεραμέως: Εντός Ιουνίου ή στη χειρότερη περίπτωση το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου

Πανελλήνιες 2020 - Γεννηματά: Να αποφασιστεί η μείωση της ύλης τώρα

Πανελλήνιες 2020: Κλείνουν οι αιτήσεις- δηλώσεις

Πανελλήνιες 2020 - Υποψήφια: «Κυρία Υπουργέ, απαλλάξτε μας από όλο αυτό το βαρύ φορτίο»  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: