Αναστάτωση επικρατεί από χθες το πρωί στο Λύκειο Ζαχάρως, καθώς γονείς και… μαθητές αρνούνται τη διεξαγωγή μαθημάτων εξαιτίας των ζημιών εντός του κτιρίου, δίχως πρώτα να τους κοινοποιηθεί έγγραφη διαβεβαίωση από τις «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ) ότι δεν ελλοχεύει κίνδυνος για την ακεραιότητα των μαθητών και των καθηγητών.

«Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει την ευθύνη των παιδιών μαζί με τον σύλλογο των διδασκόντων, συνεπώς θέλουμε έγγραφο που να πιστοποιεί την καταλληλότητα ή όχι του κτιρίου, για να είμαστε σίγουροι για το αν τα παιδιά μας είναι ασφαλή. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε, διότι όταν έρχεται η ώρα των ευθυνών, κανένας δεν τις αναλαμβάνει», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ζαχάρως, Έλενα Γιαννοπούλου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, χθες, επισκέφθηκε το σχολείο κατόπιν αιτήματος των γονέων ο δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Νίκος Φάμελος, ο οποίος έκανε αυτοψία μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές στις αίθουσες που έχουν υποστεί ζημιά και συζήτησε με τους καθηγητές αν υπάρχει εναλλακτική για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς οι συγκεκριμένες αίθουσες θα μείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας.

Λίγο μετά τις 12:30 κοινοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές» το σχετικό έγγραφο, με το οποίο βεβαιώθηκε η καταλληλότητα του κτιρίου και στη συνέχεια έγινε κανονικά μάθημα τις δύο τελευταίες ώρες.alt

Η συνέχεια σήμερα

Οι μαθητές του Λυκείου Ζαχάρως, συνεχίζουν και σήμερα την κινητοποίηση τους, κρατώντας το σχολείο τους κλειστό, παραθέτοντας τα αιτήματα τους, στην κλειδωμένη πόρτα του προαύλιου χώρου.