Ικανοποιημένος από τον θεσμό της μαθητείας στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ ο υφ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2018 - 17:55 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την ικανοποίησή του από την εφαρμογή του θεσμού της για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Κοζάνη και τη Σιάτιστα.

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας σε ημερίδα για τον "θεσμό της μαθητείας", στην Κοζάνη, τόνισε ότι με την εφαρμογή της, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τους απόφοιτους και που αφορούσε την απόκτηση εμπειρίας. Όπως εξήγησε, σήμερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση της εμπειρίας και λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού, με ασφαλιστικά δικαιώματα και παροχή περίθαλψης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης, επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Σιάτιστας, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς,καθώς επίσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. "Ήρθαμε στο σχολείο να ακούσουμε σχόλια, παράπονα, απόψεις για το τι πάει καλά η λάθος στην λειτουργία της επαγγελματικής εκπαίδευσης", σημείωσε ο κ. Μπαξεβανακης και υπογράμμισε ότι πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και όσων έχουν αναλάβει το έργο της τεχνικής εκπαίδευσης είναι "να αναβαθμίσουμε τις σπουδές και βελτιώσουμε τις προοπτικές των αποφοίτων όταν τελειώσουν".

Απευθυνόμενος σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθητείας, ζήτησε να του μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή του μέτρου και δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι "να κάνουμε την επαγγελματική εκπαίδευση ισότιμη επιλογή για τους μαθητές". "Είμαστε σε καλό δρόμο", τόνισε και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας "έχουμε για πρώτη φορά πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού την μαθητών που γράφτηκαν για να φοιτήσουν στα ".

Τέλος, συνοδευμένος από τους αντιδημάρχους Βοϊου και τα στελέχη της Περιφερειακής εκπαίδευσης δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Παιδείας ξεναγήθηκε στην Παλαιοντολογική συλλογή, που φιλοξενείται στο Ιστορικό κτίριο του Τραμπάντζειου Γυμνάσιου Σιάτιστας, ενώ, στην συνέχεια, επισκέφθηκε το Αρχοντικό "της Πούλκως", που ανακαινίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Πολιτισμού και συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα αρχοντικά της χώρας.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: