Υφυπουργός Παιδείας – 12.000 τα πάγια κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/07/2014 - 12:58 | Author: Newsroom Ipaidia
ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή , δήλωσε :

1. Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές.


2. Οι αποσπάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Αυγούστου.
3. Προσδιόρισε τα κενά σε 22.000, αλλά είπε ότι σαφή εικόνα θα έχουν μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων. Τα 12.000 από αυτά τα κενά , είπε, πως είναι “πάγια” και οφείλονται στην αδιοριστία των τελευταίων ετών. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία , δήλωσε, ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των κενών με συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

………………………………………………….

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση,πριν από λίγο,η εγκύκλιος της Γενικής Αγωγής για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών είναι έτοιμη και βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού για υπογραφή.

Το αργότερο ως τη Δευτέρα θα έχει εκδοθεί.

Το χρονικό περιθώριο υποβολής των αιτήσεων είναι ,συνήθως,δυο βδομάδες.Της Ειδικής δεν είναι ακόμη έτοιμη.

…………………………………………………..

Πάλι τα μπέρδεψε ο υφυπουργός Παιδείας…πριν λίγες μέρες είχε αναφερθεί σε 2000 μόνιμους διορισμούς ,ενώ οι πιστώσεις αυτές αφορούν προσλήψεις αναπληρωτών μέσω κρατικού προυπολογισμού…

Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι οι αποσπάσεις θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Αυγούστου… προφανώς εννοεί τις αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία… Γιατί οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ,σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του αρμόδιου τμήματος που το έχει και ο υφυπουργός,είναι προγραμματισμένες να συζητηθούν 21 κ 22 Αυγούστου. Ελπίζω ,τουλάχιστον, να είναι σωστά ενημερωμένος για τις εγκυκλίους πρόσληψης των αναπληρωτών και να εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

…………………………………………………..

Την Παρασκευή,σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο παιδείας,θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής και την κατάθεσή του στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής,η υπουργική απόφαση είναι σχεδόν έτοιμη και περιλαμβάνει,σύμφωνα με πληροφορίες ,ό,τι προβλέπει το νομοσχέδιο. Δηλαδή πρόταξη των ΠΕ 71κ61 και μοριοδότηση όλων των άλλων(μεταπτυχιακά κλπ).

facebook.com/d.mpratis

Loading...
  • europalso

    ideascentral