Μετά από τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων (ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεων), η ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών απέστειλε στην ΟΙΕΛΕ ανακοίνωση με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Υπ. Παιδείας για την .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ,το νομοσχέδιο είναι φανερό ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θα πρέπει να αποσυρθεί για το καλό της εκπαίδευσης. Καλείται, δε, η Υπουργός να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο  χωρίς προειλημμένες αποφάσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών:

Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει..

Επίκαιρο όσο ποτέ το παραπάνω ρητό αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κα για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που αίρει την ουσιαστική εποπτεία της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία και, ανάμεσα στα άλλα,προβλέπει:

• Ελεύθερες απολύσεις με μοναδικό κριτήριο τη βούληση του ιδιοκτήτη, χωρίς διαπιστωτική πράξη της οικείας διευθύνσεως εκπαίδευσης.
• Οικειοθελή μείωση διδακτικού ωραρίου και κατ’ επέκταση μείωση αποδοχών. (Αλήθεια, υπάρχει ιδιωτικός εκπαιδευτικός που θα προβεί σε αυτήν τη δήλωση «οικειοθελώς»);

• Κατάρτιση του κανονισμού της Σχολικής Μονάδας από τον Σχολάρχη!
Γίνεται εύκολα αντιληπτό από ποιους συντάχθηκε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί.

Επειδή όλα είναι θέμα Παιδείας και ως υπηρέτες της έχουμε τελικό σκοπό να μετατρέψουμε τους καθρέφτες σε παράθυρα, ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου χωρίς, όμως, προειλημμένες αποφάσεις!