ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ(Π.Ε.Α.Δ.)
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Παρά και τη δια ζώσης παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας όπως φαίνεται, δυστυχώς, το δεν θα αναρτήσει φέτος πριν την υποβολή των αιτήσεων ενδεικτικούς πίνακες αναπληρωτών. Η ανάρτηση των πινάκων μπορεί και πρέπει να γίνει-αφού οι προϋπηρεσίες είναι περασμένες στο σύστημα και η προσμέτρηση της περιόδου 2010-12 θα φέρει ανακατατάξεις. Η ανάρτηση αυτή σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας θα δημιουργήσει μεγαλύτερο όγκο δουλειάς αλλά θα διευκολύνει υπερβολικά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στη δήλωσή προτιμήσεων τους.
Να θυμίσουμε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου την ίδια άποψη είχαν πέρυσι και ύστερα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας(Τ.Κουράκης –Πιλάλης Χ)του υπουργείου οι πίνακες αναρτήθηκαν. Είναι αναγκαίο και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου να πάρει την απόφαση και να δώσει εντολή να αναρτηθούν άμεσα οι ενδεικτικοί .
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι-γραμματείς του γραφείου του υπουργού και του διευθυντή του αλλά και οι διοικητικοί προϊστάμενοι απέναντι σε εκπροσώπους αναπληρωτών θα πρέπει να έχουν μια πιο σοβαρή αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά. «τὸν ἄρχοντα τριῶν δεῖ μεμνῆσθαι· πρῶτον μὲν ὅτι ἀνθρώπων ἄρχει, δεύτερον ὅτι κατὰ νόμους ἄρχει, τρίτον ὅτι οὐκ ἀεὶ ἄρχει»(Αγάθων,450-400 π.Χ.).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.