Γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες: Κανένας μαθητής στην ίδια τάξη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/05/2020 - 20:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ- ΑΔΙΚΟ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟ – Το Υπουργείο Παιδείας δεν σταματά να μας εκπλήσει αρνητικά , ενώ είχε ανακοινώσει ότι " κανένας μαθητής δεν θα μείνει πίσω",

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

πριν λίγες μέρες έστειλε εγκύκλιο στις σχολικές μονάδες οπου ανάφέρει τις προυποθέσεις για την προαγωγή και απόρριψη μαθητών για το σχολικό έτος 2019-2020 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναφέρει ότι όποιος μαθητής έχει λιγότερο από 13 μέσο όρο σε όλα τα μαθήματα η κάτω από 10 σε ένα, με κριτήριο την βαθμολογία των μαθητών μέχρι το κλεισιμο των σχολείων, να παραπέμπεται για προφορικές ,γραπτές εξετάσεις τον Ιούνιο .Σε περίπτωση αποτυχίας σε επαναληπτικές το Σεμπτέμβριο και αν δεν τα καταφέρει και παλι να επαναλάβει την τάξη.

Καταρχήν θεωρούμε άδικο για ορισμένους μαθητές και ειδικά για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η και αναπηρίες, που ενώ δεν έχει ολοκληρωθει ομαλά το σχολικό έτος μένοντας εκτός σχολικού πλαισίου για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κορονοιού, να αναγκάζονται να μπαίνουν σε όλη αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων.

Πέρα από την διαφωνία μας σε όλο αυτό το αντιπαιδαγωγικό σύστημα της βαθμοθηρίας , των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων που αποτελούν ενα είδος " ταξικού κόφτη " και ευνοούν τους πιο οικονομικά και κοινωνικά ισχυρούς, στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι για ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, η επανάληψη της τάξης έχει ως απότέλεσμα την σχολική διαρροή και οδηγεί τα παιδιά από πολύ μικρά στο χώρο της εργασίας, δηλαδή σε σχολική αποτυχία.

Καλούμε λοιπόν την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως να υλοποιήσει τα λεγομενά της και να φροντίσει ώστε " κανένας μαθητής να μην μείνει πίσω" αποσύροντας την εγκύκλιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να προαχθούν στη επόμενη τάξη.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: